Schmiedlová is kiesett

<p>Hét szlovák teniszező már elbúcsúzott az év utolsó Grand Slam-tornájától, a New York-i US Opentől.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A legnagyobb meglepetés Dominika Cibulková korai búcsúja volt. A 17. helyen kiemelt pozsonyi teniszezőt az ukrán Elina Szvitolina győzte le 6:4, 6:3-ra az első fordulóban. „Ma az adogatások és a fogadások sem sikerültek, ebben nagy különbség volt a korábbi amerikai tornákon mutatott játékomhoz képest – utalt az utóbbi időszakban elért jó eredményeire, stanfordi tornagyőzelmére Cibulková. – Nem teniszeztem rosszul, nem bőgtem le, de Szvitolina hibátlanul játszott. Teljesen más elvárásokkal érkeztem New Yorkba...”

Karolína Schmiedlová az első fordulóban még győzött, az észt Kaia Kanepi elleni (az esőszünet miatt csak tegnap este játszott) második körös mérkőzését azonban már nem tudta hozni. Tapasztaltabb ellenfele 6:4, 6:1-re verte a 18 éves Schmiedlovát.

Egyesben egyedül Daniela Hantuchová maradt versenyben: a poprádi játékos az első fordulóban 7:5, 6:2-re verte az amerikai Sanchezt. (Második fordulóbeli találkozója lapzárta után ért véget.)

A férfiaknál Martin Kližan meg sem közelítette tavalyi teljesítményét, amikor Flushing Meadowsban a nyolcaddöntőig menetelt. Idén mindössze két játékot tudott nyerni a hazai Donald Young (6:1, 6:0, 6:1) ellen. „Pszichés és fizikai állapotom nem engedte meg a teljes értékű játékot. Az egész szezonom elég rossz volt, a mai meccs csak ennek a kicsúcsosodása” – mondta Kližan, aki szerint nem korábbi edzője, Karol Kučera tehet formahanyatlásáról.

Az utóbbi időben Lukáš Lacko is gyengén muzsikál – a US Openen az indiai Somdev Devvarmantól kapott ki az első fordulóban 4:6, 6:1, 6:2, 4:6, 6:4-re. Lacko hiába ütött jóval több nyerőt (49:30), a ki nem kényszerített hibái miatt nem tudta megnyerni az eső miatt kétnaposra nyúlt mecscset.

Magdaléna Rybáriková, Jana Čepelová és Andrej Martin már korábban kiesett. (TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?