Schäfer: ,,Jobban kellett volna játszanunk”

Schäfer

Schäfer András lehajtott fejjel sétált az autóbuszhoz a vegyes zónán keresztül a svácjiak elleni vereség után (1:3). Az Új Szó megszólítására azonban megállt, és lapunknak exkluzív interjút adott a magyar labdarúgó-válogatott tagja.

Mi jár a fejében egy órával a meccs után?

Kikaptunk, azt kell mondanom, hogy még jobb csapattól. Ettől függetlenül sokkal jobban kellett volna játszanunk, főleg az első félidőben. A második az rendben volt, de ezen a szinten nem adhatunk ekkora előnyt az ellenfélnek. Most ez történt. Túl negatív nem akarok lenni, mert van még két csoportmeccsünk. Nem egy találkozó miatt jöttünk ide, hanem legalább háromért, de remélem, négyért. Ez továbbra is él, és szerintem nagy hibát követnénk el, ha nagyon negatívak lennénk. Ezt már nem tudjuk visszacsinálni. Még jobban kell koncentrálnunk a következő mérkőzésen. Motivációs gondjaink nem lesznek. Nem élet-halál meccs lesz, de nekünk úgy kell rá kimennünk, mintha az lenne.

Mi volt a gond az első félidőben?

Nem tudom. Jobban fel kell vállalnunk a párharcokat, az egy az egy elleni csatákat, és ezeket meg is kellett volna nyerni. A svájciak túl nagy területet kaptak. Olyan játékosokról van szó, akiknek ha egy fél másodpercet adsz, az is óriási előny, nemhogy kettőt, hármat. Úgyhogy ezen mindenképp változtatni kell, hogy nyomás alá helyezzük az ellenfelet. Összességében a második félidőben már csak azzal, hogy ezeket jobban felvállaltuk, és jobban mentünk bele a párharcokba, kicsit magasabb színvonalon is tudtunk játszani. De volt egy félidőnyi előnyük, és ezt egy ilyen csapatnak nem lehet megengedni.
 

A magyar szurkolók ismét fantasztikusak voltak. 

Elképesztő, hihetetlen hangulatot varázsoltak. Mindkét fél szurkolótábora kiváló jó volt, de természetesen ez nagyon is kell a következő mérkőzéseken. Nyilván egy ilyen meccs után nehéz bármit is kérni, de akkor nem kérem, hanem köszönöm, hogy így álltak ehhez a mérkőzéshez. Nagyon reméljük, hogy a következő két meccsen, esetleg harmadikon, negyediken is ugyanígy fognak nekünk szurkolni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?