Šatan volt a mérkőzés hőse

New York. Három mérkőzést kellett várniuk a buffalói rajongóknak ahhoz, hogy csapatuk első gólját és első győzelmét ünnepelhessé az idei tengerentúli profi jégkorong-bajnokságban.

New York. Három mérkőzést kellett várniuk a buffalói rajongóknak ahhoz, hogy csapatuk első gólját és első győzelmét ünnepelhessé az idei tengerentúli profi jégkorong-bajnokságban. Azok után, hogy Szablyások kikaptak a Philadelphia Flyers, majd a New York Islanders együttesétől, hatalmas meglepetésre hazai pályán múlták felül a Dallas Starst.

A hős az egyaránt egy-egy gólt és gólpasszt jegyző Miroslav Šatan, Daniel Briere kettős volt, az ő találataikkal már a második harmadban 4:1-re húzott el a hazai gárda. A vezetést a mérkőzés ötödik percében Aleš Kotalik szerezte meg (124 perc és 36 másodperc után ütötte első gólját a Sabres az idei bajnokságban), az előnyt fél perccel később Taylor Pyatt növelte. Stu Barnes ugyan még az első harmadban szépített – érdekesség, hogy a csatár öt év és 310 mérkőzés után éppen Buffalóból szerződött el a nyáron –, de a már említett második 20 perc végén 4:1-et mutatott az eredményjelző. Következett a hajrá: előbb Stephane Robidas, majd Philippe Boucher használta ki az emberelőnyt, de hiába maradt tíz perce a Dallasnak, 4:3-nál nem tudott közelebb kerülni a hazaiakhoz. „Úgy gondolom, nagyszerű sikert arattunk egy kiváló csapat ellen“ – értékelte örömmel a sikert Lindy Ruff vezetőedző.

Megszerezte második győzelmét is a Columbus Blue Jackets, amelyet ezúttal az egy gólt ütő és két asszisztot adó Marchant vezetett diadalra a Vancouver ellen. A Kékkabátosok az utóbbi négy évet figyelembe véve a legjobb szezonkezdetet produkálták, a statisztikák szerint ugyanis ezúttal három mérkőzés szükségeltetett az első két sikerhez. Tavaly mindez öt meccs alatt jött össze, míg 2001-ben 14, 2000-ben pedig 10 találkozóra volt szükség.

EREDMÉNYEK: Buffalo–Dallas 4:3 (2:1, 2:0, 0:2). G.: Kotalík (5.), Pyatt (6.), Briere (31., Šatan), Šatan (37.), ill. Barnes (7.), Robidas (46.), Boucher (51.); Carolina–Florida 2:2 (1:1, 1:1, 0:0 – 0:0), g.: Vašíček (8.), Boulerice (36.), ill. Huselius (19.), Nilson (33.); Columbus–Vancouver 3:2 (0:1, 2:1, 1:0), g.: Výborný (32.), Marchant (33.), Nash (50.), ill. Öhlund (13.), Morrison (41.); Toronto–Washington 2:2 (1:0, 1:1, 0:1 – 0:0), g.: Antropov (7.), Mogilnij (35.), ill. Bondra (30.), Lang (49.). (oo, sita)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?