Sastrét ünnepli a sajtó

<p>A spanyol lapok áradoznak Carlos Sastréról, a vasárnap véget ért Tour de France francia kerékpáros körverseny győzteséről, miközben a német sajtó a négy pozitív eset kapcsán a spanyol versenyző diadalát is inkább a dopping szemszögéből közelíti meg.</p>

A spanyol lapok áradoznak Carlos Sastréról, a vasárnap véget ért Tour de France francia kerékpáros körverseny győzteséről, miközben a német sajtó a négy pozitív eset kapcsán a spanyol versenyző diadalát is inkább a dopping szemszögéből közelíti meg.
"Sastrét megkoronázták Párizsban", "Micsoda Papa!" - írja többek között a spanyol Marca, utalva arra, hogy Sastre "civilben" kétgyermekes családapa.
"Párizs királya" - olvasható az El Mundo Deportivo cikkében, ahol azt sem felejtik el megemlíteni, hogy Oscar Pereiro 2006-os és Alberto Contador 2007-es sikere után Sastre személyében sorrendben harmadszor is spanyol versenyző nyerte a francia körversenyt.
A madridi As az "El Tour de Espanya" címmel jelzi a hispániai kerékpárversenyzők dominanciáját és idézi az ávilai sportolót, aki szerint az élete nemcsak magánemberként, hanem "most már kerékpárosként is gazdag".
"2008 a spanyol sport csodálatos éve" - írja az El País utalva az Európa-bajnokságon diadalmaskodott futballválogatott, valamint Rafael Nadal párizsi és wimbledoni sikerére, hozzátéve, hogy a pekingi olimpián újabb versenyzők válthatják valóra az ibériai ország sportrajongóinak álmait.
"Reméljük, a sárga trikó tiszta marad" - fogalmaz a német Bild, megemlítve, hogy semmilyen jel sem utal arra, hogy Sastre tiltott szerek segítségével érte volna el sikerét, de ugyanakkor emlékeztet arra, hogy 2002-től az ONCE csapattal versenyzett, s ottani főnöke, Manolo Saiz egykor "a legjobb páciense volt" a doppingorvosként elhíresült Eufemiano Fuentesnek.
"Tisztaság Úr" - áll a Frankfurter Allgemeine Zeitungban hozzátéve, hogy "Sastre egy tiszta család tagja, aki sosem bukott meg a doppingvizsgálaton, de ugyanakkor tökéletesen ismeri a sport sötét oldalát".
"Furcsa tradíció" - írja a Berliner Zeitung, megemlítve, hogy a csapatában versenyző elődök árnyékot vetnek Sastre győzelmére és emlékeztet arra, hogy csapatfőnöke, a dán Bja:rne Riis 1996-ban meg nem engedett eszközöket használva lett bajnok a Touron. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?