SAJTÓVISSZHANGOK

Varsó/Szöul/San José. A szerdai lengyel lapok „A lengyel sasokat legyőzték”, „Ez van!”, „Fájó visszatérés a földre”, „Zakó Puszanban”, „Elhibázott start” szalagcímekkel, keserű hangú cikkekben kommentálták a válogatott vereségét, melyet a vendéglátó ország együttesétől szenvedett el első mérkőzésén.

Varsó/Szöul/San José. A szerdai lengyel lapok „A lengyel sasokat legyőzték”, „Ez van!”, „Fájó visszatérés a földre”, „Zakó Puszanban”, „Elhibázott start” szalagcímekkel, keserű hangú cikkekben kommentálták a válogatott vereségét, melyet a vendéglátó ország együttesétől szenvedett el első mérkőzésén.

A lengyel játékosoknak mindössze két célzott lövésre tellett a 16 év utáni első világbajnoki mérkőzésükön – írta a Gazeta Wyborcza. Nem igazolódott be Jerzy Engel edző bizakodó jóslata, hogy csapata nem veszít, minimum döntetlent ér majd el, és ez lesz a vb egyik legjobb csatája. A koreaiak egy klasszissal jobbak voltak, egyénileg és csapatban is. A lengyelek az igyekezeten kívül semmit sem tudtak felmutatni, amivel legyőzhették volna a nagyon harcos, ám szakmai szempontból inkább kö-zepes ellenfelet – írta a lap.

A Rzeczpospolita szerint a lengyelek csak az első negyedórában játszottak viszonylag elfogadhatóan, a mérkőzés többi részében szánalmas volt nézni erőlködésüket a dinamikus ellenféllel szemben. Nem volt esélyük gólra, hatékony akciókra.

A koreaiak ügyességben, gyorsaságban, ötletességben, akcióik megtervezésében is jobbak voltak a lengyel csapatnál. Pedig nem tartoznak az élvonalhoz, világviszonylatban inkább a „második ligához” lehet őket számítani. Még a kolumbiai bíró „segítségére” sem volt szükségük, amitől annyira tartottak Lengyelországban – írta a Zycie.

A Trybuna kommentátora szerint az a legszomorúbb, hogy Engel csapata még csak nem is emlékeztetett arra az együttesre, amely a selejtezőkön olyan imponálóan vette az akadályokat. Alig hihető, hogy a játékosok képesek lesznek változtatásra, amelyre pedig mindenképpen szükségük lenne a továbbjutás kiharcolása érdekében a hátralévő két mérkőzésen, Portugália és az Egyesült Államok ellen.

A Nasz Dziennik azt is megemlíti, hogy talán a lengyel államfő, Aleksander Kwasniewski jelenléte fe-szélyezte a játékosokat, és emiatt nem tudták azt a teljesítményt nyújtani, amit vártak tőlük. A helyzet komoly, most mindent meg kell tenni a lengyel labdarúgás becsületének megmentése érdekében – írta a lap.

u Néhány hónapja még élesen bírálták Dél-Koreában Guus Hiddinket, a válogatott holland szövetségi kapitányát, a szerdai lapok azonban kivétel nélkül visszavonták korábbi kritikáikat és a Lengyelország felett aratott 2:0-ás győzelem után hős-ként ünneplik a szakembert.

„Az első vb-győzelem, megcsináltuk” – hirdeti címlapján a legnagyobb példányszámú újság, a Csosun Ilbo, amely a csapatát mindig feltüzelő hadvezérnek nevezi az európai trénert.

„Köszönjük Hiddink!” – áll a JoongAng Ilbo első oldalán. A lap kiemeli: a siker elsősorban annak köszönhető, hogy a szakvezető szigorú és fegyelmezett játékra nevelte a futballistákat.

„95 százalék esély az Egyesült Államok ellen” – véli magabiztosan a Munhwa című újság a következő, hétfői csoportmérkőzésre utalva.

u A Costa Rica-i lapok dicshimnuszokat zengnek a labdarúgó-válogatottról, amely 2:0-ra legyőzte Kínát. A helyi idő szerint kora hajnalban rendezett találkozó végét megváró újságok szakírói szerint a csapat minden tekintetben jobb volt ellenfelénél, ezért megérdemelten szerezte meg a győzelmet.

La Nación: „A fiúk csodálatosan mutatkoztak be: azonnal ledöntötték a kínai falat.” Al Día: „Alexandre Guimares szövetségi kapitány és legénysége csodálatos hajnalt varázsolt Costa Ricában.” La República: „Ennél szebb kezdet csak a mesében van. Vezetünk a csoportban, kell ennél több?” (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?