Sabler pontot mentett a DAC-nak

<p>Nyolcadszor döntetlenezett a szezonban a DAC: a sárga-kékek Kassán 1:1-es döntetlent értek el. Radványi Miklós vezetőedző elégedett az egy ponttal, bár szerinte csapatának rég nem volt ekkora esélye győzni Kassán, mint most.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

A DAC kezdőcsapatában több meglepetés is volt: a kapuban Penksa helyett Pernecký állt, a sérült Szabó Ottót Brašeň pótolta a védelem bal oldalán, kimaradt a kezdőből Jurčo is, ott volt azonban Szarka és a fiatal Černák.

„A legutóbbi mérkőzéseken Penksa nem volt a legmegbízhatóbb, edzéseken is láttam rajta, hogy nincs a bőrében. Pernecký viszont minden tréningen jól védett, ezért neki szavaztam bizalmat, és ez be is jött, sugárzott belőle a magabiztosság – indokolta a változtatást lapunknak Radványi. – Otti sérült, ezért Brašeňt kellett balhátvédként játszatnom. Egy idegenbeli meccsen mindig kell egy olyan játékos, aki elöl meg tudja tartani a labdát, ezért Szarka nem hiányozhatott a kezdőből, mellette pedig nagyon hasznos a kis Černák, aki gyors, és nem fél a párharcoktól. Jurčo mostanában nem volt a topon, ezért csak a cserepadon kapott helyet.”

Radványi elmondta, az összeállításba egyáltalán nem szólt bele a klub új technikai igazgatója, a horvát Aljosa Asanovic. „Nem olyan kérdéseket szoktunk megvitatni, hogy Jurčo játsszon-e vagy Szarka. A játékrendszerről beszélgetünk, meg arról, milyen játékosokat igazoljunk majd. Asanovic is látta már a rövid itt-tartózkodása során, hogy egy kreatív futballista hiányzik a csapatból” – mondta Radványi.

A dunaszerdahelyiek Kassán gyengébb első félidő után a második játékrészre feljavultak, több helyzetük is volt, ám egy ellentámadást követően hátrányba kerültek. „Az első félidőben nem azt játszottuk, amit elképzeltünk. Nem szeretnék a bíróra panaszkodni, de a meccs elején eléggé más mérce szerint ítélte meg a két csapat megmozdulásait. Amit Szarkánál támadószabálytalanságnak fújt le, azt a másik oldalon úgy látta, a védő szabálytalankodott. Emiatt nem igazán tudtunk játékba lendülni – idézte fel a történteket Radványi. – A második félidőt aztán már mi uraltuk, Černáknak, Kwinnek és Szarka Ákosnak is jó helyzete volt, de egy kontra végén Novák révén vezetést szereztek a kassaiak. Ekkor kockáztattam, Jurčót és Sablert is pályára küldtem, és végül Sabler egyenlíteni tudott.”

A kassaiakat irányító Radoslav Látal amiatt mérgelődött, hogy csapata nem tudta megőrizni az előnyt, és újfent pontrúgás után kapott gólt. „Ez már sokadszor fordult elő velünk, ez egyértelműen a játékosok fegyelmezetlenségéből fakad. Sokszor elmondtam már nekik, hogy szöglet után nem szabad hagyni leesni a labdát, azonnal messzire el kell rúgniuk!” – idézte a TASR hírügynökség a kassai szakvezetőt.

A DAC-nak ez volt a nyolcadik döntetlenje az idényben. „Rég nem volt már ekkora esélyünk győzni Kassán, mint most, de azért idegenből minden pont jó – hangsúlyozta Radványi. – Tény, hogy néhány döntetlent elcserélnék győzelemre, de jobban bántanak a hazai pontvesztések. Remélem, a következő fordulóban otthon a Senica ellen már mindhárom pontot begyűjtjük.” (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?