Rybáriková a második fordulóban

<p>Az első szettben játékot sem nyert, mégis továbbjutott a Roland Garros második fordulójába Magdaléna Rybáriková, aki 0:6, 7:5, 6:2-re győzött az ausztrál Olivia Rogowska ellen.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A szlovák teniszező az első játszmában egyáltalán nem találta a ritmust. A másodikban úgy tűnt, elkapja a fonalat, de 5:2 után ellenfele feljött 5:5-re. De a 26 éves pöstyéni teniszező nem ingott meg, 7:5-re hozta a szettet. A harmadikban már egyértelműen az ő akarata érvényesült, Rogowska jóval többet hibázott (45 ki nem kényszerített hibával zárta a meccset). Rybáriková 6:2-re nyerte ezt a játszmát, és készülhet a folytatásra. A második fordulóban az olasz Flavia Pennetta vár rá.

„Rogowska a selejtezőből került fel, így játékban volt, magabiztosan lépett pályára és aktívan kezdett. Ezzel alighanem Magda nem számolt, kicsit passzívan játszott. De az első szett után feljavult, és az ellenfelén is kezdtek mutatkozni a fáradtság jelei. Magda jobban odafigyelt az ütések pontosságára és erősségére is. A harmadik játszmában aztán már nagy volt a különbség köztük” – nyilatkozta Martin Ležák, Rybáriková edzője.

Rybáriková egyébként elég rossz passzban érkezett a párizsi Grand Slam-tornára, utolsó hat mérkőzéséből ötöt elveszített, ráadásul Achilles-inával is bajlódott az elmúlt időszakban. A Roland Garroson eddig még sosem jutott túl a második körön.

Ma csak egyetlen szlovák játékos pályára lép, a férfiaknál Martin Kližan mutatkozik be. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?