Rybánsky nem jutott el Kecskemétre

<p>Nyári érkezése óta Rybánsky László számít a diósgyőri futballcsapat első számú kapusának. A sókszelőcei származású hálóőr a magyar bajnokság 12 fordulója során egy percet sem hiányzott a DVTK-ból. Ezért keltett meglepetést, hogy múlt pénteken, Kecskeméten még a cserepadon sem kapott helyet. A 27 éves kapust faggattuk.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

Miért nem védett Kecskeméten?

Sajnos, a bajnoki meccs előtti utolsó csütörtöki edzésen megsérültem. Már csak percek voltak hátra a gyakorlásból, amikor egy erős lövést hárítottam, ám utána nagy fájdalmat éreztem a hüvelykujjamban. Szerencsére nem tört el a csont, csak kificamodott az ujjam. Pedig nagyon vártam már a kecskeméti meccset, hiszen a KTE-nél kezdtem a magyarországi pályafutásomat, és a lila-fehér drukkerek SMS-ben jelezték, hogy kedves fogadtatásban lesz részem. Sajnos, erről lemaradtam.

Mennyi időt kell kihagynia?

Az orvosok szerint háromhetes kényszerpihenő vár rám, ám engem kemény fából faragtak, így korábban vissza akarok térni. Úgy néz ki, hogy a pénteki, Pécs elleni bajnokit még kihagyom, ám a jövő héten már mindenképpen védeni szeretnék.

A klubvezetés többet várt a csapattól, ezért a Kaposvártól elszenvedett hazai vereség után pénzbírsággal sújtotta a játékosokat.

Jelenleg a hatodik helyen állunk, csupán három pont a hátrányunk a negyedik Videotonnal szemben. Ez egyáltalán nem vészes, viszont a mutatott játék alaposan elmarad az elvárásoktól. Elismerem, több meccset is szerencsésen nyertünk meg, a Kaposvár ellen pedig egyértelműen katasztrofálisan futballoztunk. Nem csoda, hogy a klubtulajdonos is egyre türelmetlenebb. De a híresztelésekkel ellentétben csak feltételesen büntetett meg minket, ha hozzuk az őszi idényre tervezett pontszámot, akkor törli a bírságot.

Miként reagálnak a gyenge játékra a diósgyőri drukkerek?

Sokáig türelmesek voltak, szinte tizenkettedik játékosként segítettek bennünket, de a Kaposvár ellen már füttykoncerttel jutalmazták a gyatra produkciót. Szerencsére botladozásaink ellenére kitartanak mellettünk, továbbra is szép számban látogatnak ki a meccseinkre. Hatezernél még nem voltak kevesebben…

Egyre többen bírálják a szeptemberben szerződtetett Rudolfot, aki állítólag havi 30 ezer eurót keres, de sérülés miatt még egy meccsen sem lépett pályára. Már a csapattal gyakorol a válogatott csatár?

Rudolf Gergely sokáig csupán egyéni edzéseket végzett, két hete viszont már velünk gyakorol. De még most sem végez teljes értékű munkát, a labdás gyakorlatokat egyelőre kihagyja. Ezért egy ideig még biztosan nem számíthat rá Sisa Tibor edző…

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?