Rutinszerzési lehetőség

Bős. A minap zajlott a honi birkózás dél-szlovákiai fellegvárában a Csallóköz Nagydíja kötöttfogású nemzetközi birkózótorna XXIV. felvonása. A rendezvény az utánpótlás korosztály képviselői számára egyben a főpróbát is jelentette a sportág közelgő kontinensviadalai előtt.

Buchinger (szemközt) és Lakatos a szőnyegenFogas Ferenc felvételeA kadettok Európa-bajnokságára Várnában kerül sor június 24-27-én, a juniorok viadalának színhelye Murska Sobota lesz, július 15-18. között. Az idény kicsúcsosodását jelentő versenyeken természetesen ott lesz a szlovák korosztályos válogatottak bősi edzője, id. Rákóczi András is, akit a nagydíj után a címeres mez viselőinek legutóbbi helytállásáról, Eb-esélyeiről be- szélt. „Színeinket három kadett, Bachman Lukáš (Dunajplavba Bratislava), a bősi Soós Márió és a komáromi Lakatos Attila, valamint két junior korosztályú fiú, Marián Michalík (Dukla Trenčín) és az úgyszintén bősi Buchinger Iván képviseli majd a bulgáriai, illetve szlovéniai viadalon. Versenyünkön közülük csupán Michalík szerzett elsőséget, a többiek viszont kikaptak súlycsoportjuk döntőjében. Buchingert a szlovén Holec, Bachmant a világbajnoki címmel büszkélkedő lengyel Sosztek, Lakatost pedig a magyar Jónás győzte le. Soós Márió viszont sérülés miatt volt kénytelen feladni a versenyt” – sorolta védencei eredményeit a szakvezető, aki nem leplezte, hogy többet várt a nevezettektől. „Válogatottjaink számára a közelgő nagy megmérettetések elsősorban a tapasztalatszerzést szolgálják. Versenyzőink zöme ugyanis még a következő években is a korosztályában indulhat. Az elutazás előtt Bősön edzőtáboroznak még a fiúk” – fogalmazott a tapasztalt szakvezető, aki nem felejtette el hozzáfűzni, hogy a bősi versenyzőkkel rajta kívül még Nagy Marián és ifj. Rákóczi András foglalkozik. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?