RÖVIDEN

Hollandiában kiteregetik a dohányt
Amszterdam. A Hollandiában működő dohányvállalatoknak nyilvánosságra kell hozniuk az általuk gyártott cigaretta, dohány és szivar pontos összetételét.

Hollandiában kiteregetik a dohányt

Amszterdam. A Hollandiában működő dohányvállalatoknak nyilvánosságra kell hozniuk az általuk gyártott cigaretta, dohány és szivar pontos összetételét. Az egészségügyi miniszter rendelete szerint azt is nyilvánosságra kell hozniuk a gyártóknak, hogy a termékek alkotóelemei közül melyek okoznak függőséget. A pontos adagolás és technológiai eljárás a továbbiakban is titkos marad, így senki nem tud házi Marlborót gyártani. (euro.hu)

Az EU hajlandó az iraki szerepvállalásra

Brüsszel. Az Európai Unió két feltétel teljesülése esetén hajlandó szerepet vállalni Irak újjáépítésében. Az uniós külügyminiszterek hétfői brüsszeli értekezletükön újra leszögezték, hogy szükség van az ENSZ Biztonsági Tanácsának felhatalmazó határozatára, másrészt csak akkor nyújtanak anyagi segítséget, ha az független lesz az USA ellenőrzése alatt álló alaptól. Az EU-tagok hajlandók békefenntartókat is küldeni, ez azonban megint csak az ENSZ határozatától függ. (NapiO)

Országainkban még túl fejletlen a tőzsde

Berlin. Az Európai Unióba belépő nyolc kelet-európai ország értékpiacai még messze nem képesek állni a versenyt nyugat-európai vetélytársaikkal, mert nem forog náluk elegendő mennyiségű részvény és kötvény – idézi a német Bundesbank tanulmányát és szakértők véleményét keddi számában a Süddeutsche Zeitung című német napilap. A Bundesbank szerint nemzetközi összehasonlításban egyedül Lengyelország játszik szerepet. A három balti ország, Lengyelország, Szlovákia, Csehország, Magyarország és Szlovénia tőzsdei részvényeinek piaci összértéke 65 milliárd euró. Ez mindössze 2 százalékát teszi ki az eurótérség hasonló értékének. Ennek is a fele a varsói tőzsdére összpontosul – állapította meg a Bundesbank. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?