RÖVIDEN

Manó, a hodosi focimatuzsálem
Hodos. A Dunaszerdahelyi járási bajnokság rangidős játékosa a hodosiak immár ötvenegy éves játékosedzője, Takács András. Tizennégy évesen kezdett el versenyszerűen focizni Dunaszerdahelyen, később a Hodos és Alistál mezét viselte.

Manó, a hodosi focimatuzsálem

Hodos. A Dunaszerdahelyi járási bajnokság rangidős játékosa a hodosiak immár ötvenegy éves játékosedzője, Takács András. Tizennégy évesen kezdett el versenyszerűen focizni Dunaszerdahelyen, később a Hodos és Alistál mezét viselte. A kilencvenes évek elején lábtörést szenvedett, majd vállalkozni kezdett, ami hatéves kihagyást jelentett a számára: Visszatért egykori sikerei helyszínére, ahol játékosedzőként kamatoztatja gazdag tapasztalatait. Leggyakrabban a középpályás alakzatot dirigálja, ha kell, akkor a védelemben söpröget. Manó (Takács beceneve) technikás, alkotó szellemű játékos. Vajon mi lehet a titka, hogy valaki éltesebb korában is felveszi a versenyt az ifjakkal? – Az életvitel, a játék iránti tisztelet. Sokat teszek azért, hogy megőrizzem kondimat -- fogalmazott a focimatu-zsálem. (gh)

Hárman kezdtek, egyedül maradt

Nagykürtös. Három a kislány, mondogatták még nem is olyan régen a Nagykürtösi Járási Futballszövetség játékvezetői szakbizottságának tagjai a bíródelegálásokat fontolgatva. A Nataša Suchá, Marta Pavlová, Jana Horniaková trióból napjainkban csupán az utóbbi hölgy fújja a sípot. A huszonnégy esztendős fodrásznő ötödik éve bíráskodik. Leggyakrabban a járási bajnokságban jut szóhoz, de időnként a női I., illetve az V. labdarúgóligában is vezet találkozókat. A kérdésre, vajon mi vonzotta erre az olykor bizony igencsak rázós pályára a következőket válaszolta: –Nem a pénz és nem is a férfiak motiváltak. Gyermekkoromban gyakran kergettem a labdát, szívesen sportoltam. A mérkőzéseken sokat futok, ezzel javítom erőnlétemet, megszabadulok a fölös kilóktól. Az olykor rakoncátlankodó futballistákat sárga- és piros lapokkal fegyelmezem. A kezdetekben bizony olykor pironkodtam a vulgáris beszólások, megjegyzések hallatán. Napjainkban viszont már rá se hederítek ezekre – tudtuk meg a szimpatikus hajadontól. Barátja kitart mellette, hobbiját nem jutalmazza sárga, vagy piros lappal... (ái)

Szárazon és vízen

Komárom. A huszonöt esztendős komáromi Miroslav Bazinský a „kétéltű” sportolók közé tartozik. Szárazon és vízen egyaránt eredményes. A helybeli Kormorán klub vízimotorosa Szlovákia egyik legeredményesebb motorcsónak versenyzője. Eddigi legnagyobb sikerét az 1993-as duisburgi világbajnokságon produkálta, ahol az OSY 400-as géposztályban bronzérmet szerzett. A tanult szakmáját tekintve cukrász egyben a negyedik ligás KFC Majorka futballcsapatának védelmében szorgoskodik. Mindkét sportág szívéhez nőtt, egyiket sem részesíti előnyben. Miro ugyan nem tartozik a durváskodó bekkek közé, ennek ellenére tavaly két ízben is kiállították őt a bírók. – Ez idén csupán három sárgát gyűjtöttem be, ennek ellenére kényszerpihenőre szorulok. A Gúta–Komárom régióderbin elszenvedett sérülésem komolynak bizonyult. Egy hétig az érsekújvári kórház urológiai osztályán kezeltek. Felgyógyulásom vélhetően két-három hetet vesz igénybe – fogalmazott az ízig-vérig sportember. (án)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?