Rossi nagyrészt elégedett, Szoboszlai szerint a meccset mindannyian élvezték

szoboszlai

A Magyarország–Litvánia (2:0) labdarúgó Eb-selejtező után Szoboszlai Dominik és Marco Rossi is nyilatkozott.

A csapatkapitány Szoboszlai Dominiknek ugyan volt pár csúnyán elpasszolt labdája, de végig aktívan játszott. A mérkőzés után előbb elárulta az újságíróknak, hogy ki az öltözőben a DJ (mint kiderült, változó, de többnyire Kleinheisler felel a „mulatósˮ hangulatért), majd kiértékelte a nemzeti csapat elmúlt egy hetét. „Boldog vagyok a négy ponttal, de boldogabb lettem volna, ha hattal zárjuk. Volt mit tanulnunk a montenegrói meccsből. Ma megmutattuk, hogy nem az volt az igazi arcunk volt. De vannak ilyen mérkőzések, amikor nem sikerül a legjobbat nyújtani. Így is egy pontot megszereztünk. Ha az a meccs két-három éve van, akkor lehet, hogy nem sikerül annyit se, mert a végén kaptunk volna egy gólt. A litvánok elleni meccset mindenki élvezte. A hibák esetén nem lecsesztük, hanem biztattuk egymást. Sok helyzetet dolgoztunk ki, sajnos sok ki is maradt. Gratulálok Barninak a gólhoz, sokat dolgozott érte.ˮ

Marco Rossi nemcsak a győzelemre lehet büszke, hanem arra is, hogy csapata mind a négy idei mérkőzését lehozta kapott gól nélkül, valamint hogy a kezdőbe jelölt Varga Barnabás góllal hálálta meg a bizalmat. „Gratulálok neki. Mindenki azzal foglalkozik, hogy kit rakok a kezdőbe és hogy miért úgy akarunk játszani, ahogy, de nem csak erről szól az egész. Az az érzésem, hogy minden meccs egy záróvizsga, és ha nem nyerünk, akkor az edző egy idióta – fogalmazott kissé karcosan Marco Rossi a mérkőzés után. – A pályán túlnyomórészt azt csinálták a játékosok, amit elterveztünk. A második félidőben kicsit fáradtnak tűntünk, túlságosan arra koncentráltunk, hogy tartsuk a labdát, anélkül, hogy növeltük volna a sebességet. Sokszor túlságosan hátul adogattunk, pedig ilyenkor az ellenfél térfelén kéne passzolgatni. Ezt a problémát leszámítva jól teljesítettünk” – összegezett a szövetségi kapitány.

A magyar válogatott legközelebb szeptember 7-én lép pályára Eb-selejtezőn, Belgrádban zárt kapuk mögött játszik majd Szerbiával.

Három nappal később szabadnaposok lesznek Szoboszlaiék, de a Puskás Arénában felkészülési mérkőzést játszanak a csehekkel.

(lz, M4sport.hu)

Jegyzőkönyv

Magyarország–Litvánia 2:0 (1:0)

Puskás Aréna, 58 269 néző

Gólszerzők: Varga B. (32.), Sallai (83.)

Játékvezető: António Nobre (portugál)

Sárga lap: Orbán, Szoboszlai, ill. Uzela, Tutyskinas, Jankauskas

MAGYARORSZÁG: Dibusz–Botka, Orbán, Szalai A.–Sallai (88. Baráth), Nagy Á., Styles (60. Kleinheisler), Kerkez (78. Ferenczi)–Gazdag (78. Lang), Szoboszlai–Varga B. (60. Ádám)

LITVÁNIA: Gertmonas–Leklatas, Kazukolovas, L. Klimavicius, Tutyskinas (63. Beneta)–Uzela, Gineitis–Eligius Jankauskas (85. Romanovskij), Sirgedas (46. Sirvys), Sesplaukis (79. Kucys)–Paulauskas

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?