Rossi: „Itt minden pontnak kétszeres az értéke”

dac

E hétvégén kezdődik a labdarúgó Fortuna Liga rájátszása, a bajnoki címért zajló felsőházi küzdelmek 1. fordulójában a DAC a rózsahegyieket fogadja szombat délután (14.00).

Mindkét gárda egyaránt kilencszer döntetlenezett eddig a bajnokságban (a nyitraiakkal együtt ebben csúcstartók), és a két csapat legutóbbi két egymás elleni mérkőzése egyaránt 1:1-es döntetlennel végződött.

„A rózsahegyi talán az egyetlen csapat a mezőnyben, amely akár mérkőzés közben is képes játékrendszert változtatni. Három vagy négy védővel is tudnak játszani, egyik ellenfélnek sincs könnyű dolga ellenük. Jó mérkőzést várok, de kemény lesz” – mondta lapunknak Marco Rossi, a DAC vezetőedzője.

A DAC-nak nélkülöznie kell csapatkapitányát, Marin Ljubicicot, aki a nagyszombatiak elleni bajnokin begyűjtötte ötödik sárga lapját. „Ljubicic kulcsember számunkra, de remélem, megbirkózunk a hiányával” – jegyezte meg a sárga-kékek szakvezetője.

Rossi hangsúlyozta, a rájátszásban már csak a legjobbakkal találkozik a csapata, ezért minden meccsnek különös jelentősége lesz: „Itt is csak három pont jár a győzelemért, de ezeknek a pontoknak kétszeres az értékük. Nagyon kiegyenlített találkozókat várok, sok taktikai aspektussal.”

Kapcsolódó cikkünk

A DAC jelenleg a tabella 3. helyén áll, s ha ezt sikerülne megtartaniuk a bajnokság végéig, az európai kupaszereplést érne. Rossi azonban nem szeretné, ha emiatt túl nagy nyomást pakolnának a játékosaira. „A szezon előtt az volt a célunk, hogy jussunk be az első hatba. Ezt a célt elértük. A téli átigazolási piacon minden ellenfelünk erősített, mi pedig nem lettünk erősebbek. Természetesen mindent meg fogunk tenni azért, hogy megtartsuk a harmadik helyet, de a célt nem lehet a szezon közben megváltoztatni” – hangsúlyozta Rossi.

A rózsahegyiek az utolsó, hatodik helyen csusszantak be a rájátszásba, ahol csak az alapszakasz utolsó fordulójában biztosították be a részvételüket, miután az eperjesiek ideiglenes otthonában, Poprádon 0:0-s döntetlent játszottak. „Az egész meccsen mi irányítottunk, egy kapura játszottunk, csak a befejezésnél mindig hiányzott egy kevés” – mondta a klub honlapjának Norbert Hrnčár, a rózsahegyiek edzője. A dunaszerdahelyi meccsel kapcsolatban megjegyezte: „Tíz nagyon szép mérkőzés vár ránk a bajnokság legjobb csapatai ellen. Ez lesz az első, egy tökéletes stadionban, tökéletes szurkolótábor előtt, úgyhogy örömmel várom a találkozót.” A vendégcsapatból csak Dominik Kružliak fog hiányozni, Matej Kochan már a csapattal készül.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?