Rosberg rajt-cél győzelme

A német Nico Rosberg győzelmével ért véget a Forma–1-es Mexikói Nagydíj. Másodikként csapattársa, a háromszoros világbajnok Lewis Hamilton ért célba, harmadikként a Williams finn pilótáját, Valtteri Bottast intették le.Régi-új versenyhelyszínre érkezett a száguldó cirkusz mezőnye.

A német Nico Rosberg győzelmével ért véget a Forma–1-es Mexikói Nagydíj. Másodikként csapattársa, a háromszoros világbajnok Lewis Hamilton ért célba, harmadikként a Williams finn pilótáját, Valtteri Bottast intették le.

Régi-új versenyhelyszínre érkezett a száguldó cirkusz mezőnye. Mexikói Nagydíjat legutóbb huszonhárom éve, 1992-ben rendeztek, az akkori futam Nigel Mansell győzelmével zárult. Érdekesség, hogy Mansell szerepet kapott a 2015-ös versenyhétvégén is, ő készíthette ugyanis a díjátadás utáni interjúkat. A pálya az 1992-es állapotához képest lényegében nem sokat változott, de azért néhány alakítást végeztek rajta. A mexikói aszfaltcsík különlegessége, hogy 2200 méteres tengerszint feletti magasságban fekszik.

A jövőre debütáló amerikai Haas-istálló épp ezen a versenyhétvégén jelentette be, hogy a jövő évre szerződteti a hazai pilótát, Esteban Gutiérrezt, aki a már korábban megnevezett Romain Grosjean csapattársa lesz a csapatnál.

Rosberg újabb pole-ja

A pilóták számára ismeretlen versenypálya és az időjárás pénteken nem fogadta kegyeibe a mezőnyt, az első szabadedzés nedves körülmények közt zajlott, idővel a pálya felszáradt, majd a második gyakorlás száraz aszfalton kezdődött, de a végére ismét eleredt az eső.

Az időmérő edzést Nico Rosberg nyerte, aki zsinórban negyedik alkalommal bizonyult gyorsabbnak mindenkinél. Elsősége az előző futamokból kiindulva nem vetített előre túl sok pozitívumot a német számára, aki azonban ezúttal nem ragadt be a rajtnál. A második rajtkockát csapattársa, a már világbajnok Lewis Hamilton szerezte meg, míg a harmadik leggyorsabb a négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel volt.

Ferraris böjt

A futam napján, de már a szabadedzésekre is óriási tömeg látogatott ki a helyszínre, hogy buzdítsa kedvencét, a legtöbben a hazai Sergio Pérezért (Force India) szorítottak. A mexikói versenyző a kvalifikáción bekerült a legjobb tízbe (a 9. lett), a futamon pedig egy helyet javítva a nyolcadik pozícióban zárt. Szocsi után ismét egymásra talált a két finn, Bottas és Räikkönen, ütközésükből utóbbi húzta a rövidebbet, a Ferrari pilótája nem tudta tovább folytatni a körözést. Ez a vasárnap biztosan nem kerül be piros betűkkel a Ferrari naptárába, hiszen a 2009-es Ausztrál Nagydíj óta most először fordult elő, hogy egyik autójuk sem ért be a célba (a vége előtt három körrel kiesett Räikkönent 16.-ként rangsorolták). Vettel ugyanis már az első körben defektet kapott, majd egy kerékcserét követően ismét felvette a ritmust, de később gumifalnak csapódott. Balesete miatt a pályára küldték a biztonsági autót is. Rosberg a verseny során nem engedte magához DRS-távolságon belülre Hamiltont, egyedül a biztonsági autós fázis után adódott lehetősége a britnek, hogy megelőzze csapattársát. A futamon mindketten hibáztak, de egyikük rontása sem volt végzetes.

Remek volt a hangulat

A 71 körös Mexikói Nagydíj a német Nico Rosberg idei negyedik, pályafutása 12. győzelmével zárult. A Mercedes pilótája legutóbb júniusban, az Osztrák Nagydíjon emelhette öklét a magasba. Győzelmével a világbajnoki összetettben az ezúttal nullázó Sebastian Vettel elé került. A Mercedes kettős győzelmet aratott, mivel a második pozícióban a háromszoros világbajnok, Lewis Hamilton zárt, a dobogó harmadik fokára pedig a finn Valtteri Bottas állhatott fel.

„Egészen hihetetlen az, amit itt láthatunk. A közönség fantasztikus, és ugyanez igaz a hangulatra is. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megnyernem a versenyt itt Mexikóban. A versenyem kiváló volt, és minden rendben ment. Jó kis csatáim voltak Lewisszal, de végül meg tudtam nyerni a futamot. Köszönöm mindenkinek. Ez az idei év legszebb dobogója” – mondta az eredményhirdetést követően a győztes, nagyon boldog Rosberg, akinek teljesítményét csapattársa, Hamilton is nagyra értékelte.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?