Rosberg Massában bízik

<p>A vasárnapi Forma–1-es Brazil Nagydíjon aratott győzelme lélektani szempontból volt igazán fontos Nico Rosbergnek.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A Mercedes német pilótája Sao Paulóban bebizonyította, hogy képes nyomás alatt is jól vezetni. Míg másfél hete Austinban hibázott, és az élen autózva nem tudta maga mögött tartani csapattársát, Lewis Hamiltont, ezúttal gond nélkül abszolválta a 71 kört, végig brit riválisával a nyomában.

„Az Austinban történtek megviseltek, ezért nagyon akartam javítani. A múlt héten nem voltam elég jó, de tanultam a hibámból, és ez a legfontosabb – mondta Rosberg. – Óriási volt, hogy Lewis végig ott volt mögöttem, de igyekeztem akkora távolságot tartani, hogy ne legyen esélye támadni. Örülök, hogy sikerült, ugyanezt kell tennem Abu-Dzabiban is.”

Ugyanakkor azt a 29 éves német versenyző is tudja, hogy hiába nyeri meg a dupla pontokat érő szezonzáró futamot, ha Lewis Hamilton másodikként ér célba mögötte az idényzárón, a brit lesz a világbajnok. „Ha nyerek, Lewis nem lehet jobb, mint harmadik, amit nehéz elképzelni a mi autónkkal. Nem tudom, ki jöhetne be másodikként, talán a Williamsnek lehet esélye rá. Csodás lenne, ha kitalálnának valamit, a végsebességük megvan hozzá. Talán el kellene hitetnem Felipe Massával, hogy képes átmenteni a brazíliai formáját az idényzáróra, és legyőzheti Lewist. Az a legjobb forgatókönyv, ha nyerek, és ő a második” – jegyezte meg Rosberg.

Kérdés, hogy Massa visszanyeri-e higgadtságát az Egyesült Arab Emírségek-beli nagydíjra, az interlagosi pályán ugyanis teljesen magával ragadta őt a hazai szurkolók teremtette hangulat: a boxban előbb nem nyomta meg kellő erővel a limitert, így sebességtúllépés miatt öt másodperces büntetést kapott, majd újabb kiállásakor a Williams boxa helyett – az egyébként nagyon hasonló overallban dolgozó – mclarenes szerelőkhöz gördült be...

Rosbergnek azonban van B terve is. „Ha így nem megy, abban bízhatok, hogy Lewis hibázik. Brazíliában kicsúszott, megmutatta, hogy ő is képes hibázni a kiélezett pillanatokban. Ez mindenképpen reményt ad. Ebbe kell kapaszkodnom, láttuk, hogy bármi megtörténhet” – tette hozzá Rosberg, aki 17 ponttal van lemaradva a vb-pontversenyben Hamiltontól.

A szintén 29 éves brit úgy véli, éppen emiatt az egyetlen hiba miatt maradt le az első helyről. „A megcsúszásomon múlt a győzelmem. Nico boxkiállása után felgyorsultam, egy másodperccel jobb kört mentem, mint előtte, és tudtam, hogy a következő kör végén elé jöhetek ki, de a gumikban semmi sem maradt. A négyes kanyarban leblokkoltak a hátsó kerekeim, csakis az én hibám – nyilatkozta Hamilton, aki továbbra is magabiztos a szezonzárót illetően. – Abu-Dzabiban is így fogok vezetni, de a hiba nélkül.” (nso, index, f1.sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?