Roland Garros - Rafael Nadal ötödik diadala

Párizs |

<p>A spanyol Rafael Nadal nyerte a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyesét, miután a vasárnapi döntőben három sima játszmában győzött a svéd Robin Söderling ellen.</p>

Eredmény:
férfi egyes, döntő:
------------------
Rafael Nadal (spanyol, 2.)-Robin Söderling (svéd, 5.) 6:4, 6:2, 6:4

Nadal pályafutása során ötödször diadalmaskodott a Roland Garroson, és sikerével hetedik Grand Slam-trófeáját hódította el, egyben 40. ATP-tornagyőzelmét szerezte meg egyesben.
A második helyen kiemelt, 24 esztendős Nadal játszmaveszteség nélkül nyerte meg a viadalt, és hétfőtől ismét a világranglista éllovasa lesz. A mallorcai teniszező eddig csupán egy vereséget könyvelhetett el a párizsi salakon: tavaly a nyolcaddöntőben éppen Söderling búcsúztatta. Ezzel a mérlege 38 győzelem és egy vereség a francia nyílt bajnokságon.
A finálé mindössze 2 óra 18 percig tartott a Philippe Chatrier-ről elnevezett centerpálya zsúfolásig telt lelátói előtt.
Az 55 perces első játszmában Nadal 2:2-nél vette el riválisa adogatását, és 5:3-nál három szettlabdája is volt, de ezt még hárította Söderling. A következő gémben azonban már nem tudta megállítani a spanyolt, aki alig hibázott, és a szinte foghatatlan labdákat is elérte.
A második felvonásban (39 perc) szintén 2:2-nél törte meg a svédet "Rafa", s zsinórban négy gémet nyerve már csak egy szett választotta el ötödik párizsi diadalától. Az utolsó játszmában (44 p) Söderling azonnal brékhátrányba került, és a parádésan játszó, pályafutása egyik legjobb napját kifogó riválisa már nem engedte ki a kezéből a győzelmet.
Jellemző adalék a meccshez, hogy Nadal mindössze 16 ki nem kényszerített hibát vétett, míg a svéd 45-öt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?