Roland Garros: Nadalt az időjárás győzheti le

Nadal az év végi világelső

Rafael Nadal 12-szeres Roland Garros-bajnoknak mondhatja magát. Az idei francia nyílt teniszbajnokság legfőbb kérdése, hogy valaki le tudja-e taszítani a trónjáról a spanyolt. 
 

Ahogy a US Openen Novak Djokovicsot egy nem várt tényező – saját butasága, ahogy frusztráltságában véletlenül labdával torkon talált egy vonalbírót, amiért kizárták – akadályozta meg a győzelemben, úgy lehet, hogy Nadal is a külső tényezők áldozatává válik Párizsban. 

A Garrost a koronavírus-járvány miatt májusról halasztották szeptember végére, így a kellemes tavaszi időjárás helyett a kora őszi feltételekkel szembesülnek a játékosok, és ez Nadalnak egyáltalán nem kedvez. A címvédő játékára a kora nyári meleg a legideálisabb, amikor pörgetései a száraz időnek köszönhetően nagyon magasra pattannak. 

Az őszi hűvösebb, nyirkosabb időben nem pattannak olyan magasra a labdái. A római tornán is ilyen időben kapott ki a negyeddöntőben Diego Schwartzmantól. Tovább nehezítheti a világranglista-2. helyzetét, hogy február óta mindössze három tétmérkőzést játszott. Ezzel szemben legnagyobb kihívója, Djokovics a teniszélet újraindulása óta már két trófeát is begyűjtött (Róma, New York). Ráadásul a szerb világelsőben ott éghet a bizonyítási vágy, miután csúnyán leszerepelt a US Openen.

Thiem pokla

A friss US Open-győztes Dominic Thiemre pokoli nehéz feladat vár Párizsban. A 2014-es US Open-bajnok Marin Cilic lesz az ellenfele az első körben, aki a US Open második fordulójában 3:1-re legyőzte Gombos Norbertet. Gombos szintén ott van a főtáblán, karrierje során először, a 24. helyen kiemelt Borna Coriccsal kezd. Ha Thiem túljut a horvát adogatóspecialistán, minden bizonnyal szintén egy nehéztüzér vár rá a második körben az amerikai Reilly Opelka személyében. Utána pedig a papírforma szerint ők lehetnek az osztrák ellenfelei: a 3. körben Casper Ruud, a negyedikben Stan Wawrinka, a negyedöntőben Gael Monfils, az elődöntőben Nadal, és a döntőben Djokivccsal vívhatna meg a második Grand Slam-címéért.

Halep az esélyes

Ahogy a US Openről, úgy Párizsból is hiányozni fog a női világranglista első helyezettje, Ashleigh Barty, és sérülés miatt a US Open győztese, Naomi Oszaka sem vesz részt a tornán. Ott lesz viszont Simona Halep, aki így a torna első kiemeltjeként és legnagyobb favoritjaként vág neki a két hétnek. A második kiemelt a cseh Karolína Plíšková, aki pont Haleppel döntőzött Rómában, ám 33 percnyi játék után sérülés miatt kénytelen volt feladni a játékot. Pliškovával mindig nehéz helyzetben van az ember, ha esélylatolgatásra kerül a sor. Nem hogy egy tornán, de egy meccsen belül is képes világszínvonalon és nagyon mélyen is teniszezni, ráadásul most az is kérdés, hogy a hátsérülése mennyire jött rendbe.

Serena rekordra hajt

Serena Williams ugyan csak a 6. kiemeltként várja a tornát, de ha GS-ről van szó, ő mindig ott van az esélyesek között. Williams már jó ideje próbálja beállítani Margaret Court 24 Grand Slam-győzelmet számláló rekordját, és lehet, hogy ez az igyekezet ismét rányomja a bélyegét a teljesítményére. Az első körben ugyanaz a Kristie Ahn lesz az ellenfele, akivel a US Openen is kezdett, a második körben pedig minden bizonnyal Cvetana Pironkovával találkozik, aki New Yorkban, a negyeddöntőben döntő szettre kényszerítette. A negyedik körben pedig a US Open-döntős Victoria Azarenkán keresztül vezet az útja. 

Érdekes

A magyarok és a szlovákok ellenfelei az első fordulóban

Ucsijama Jaszutaka (japán)–Balázs Attila (magyar)
Danyiil Medvegyev (orosz, 4.)–Fucsovics Márton (magyar)
Andrej Martin (szlovák)–Joao Sousa (portugál)
Borna Coric (horvát, 24.)–Gombos Norbert (szlovákiai)
Karolina Schmiedlová (szlovák)–Venus Williams (amerikai)
Viktória Kužmová (szlovák)–Kristina Plišková (cseh)
Babos Tímea (magyar)–Ana Bogdan (román) 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?