Riszdorferék nem jutottak döntőbe

Poznan |

<p>Nem jutott be a döntőbe a komáromi kajaknégyes a poznani világbajnokságon. Riszdorfer Richárd, Riszdorfer Mihály, Vlček Erik és Tarr György csak az ötödik helyen végzett a középfutamban 1000 m-en, ami azt jelenti, hogy összesítésben nem kerültek be a legjobb nyolc közé, s csak a B-döntőben állhatnak rajthoz szombaton.</p>

„Nem tudom, hol hibáztunk. Egész nap nagyon hullámzott a pálya, de erre nem foghatjuk az eredményt. Nem is akarjuk, hiszen a múltban volt rá példa, hogy megbirkóztunk ezzel. Nem mentünk rosszul, de az ellenfeleink úgy hasítottak, ahogy már régen nem. A világbajnokság előtt jó időket eveztünk, az első hat helyen akartunk végezni, nagyon csalódottak vagyunk” – nyilatkozta Riszdorfer Richárd a verseny után.
A torna másik két szlovák résztvevője, a Gelle-Martinek kajakkettős és Marián Osrtčil kenus is csak a B-döntőig jutottak az ezer méteres távon. Jóval eredményesebben szerepeltek a magyarok, nyolc egységből hatan is a döntőbe kerültek. Kajak egyesben Kovács Katalin megnyerte futamát, csakúgy, mint a kenus Vajda Attila, valamint a KammererVereckei kettős. A Tóth Márton, Mike Róbert kenupáros második hellyel kvalifikálta magát a legjobbak közé. A legnagyobb csalódást Kucsera Gábor és a Dombi, Szalai, Kökény, Hadvina összeállítású, Eb-ezüstérmes férfi kajaknégyes okozta. A kétszeres világ- és háromszoros Európabajnok csupán ötödik, a csapat pedig negyedik lett középfutamában, pedig a továbbjutáshoz legalább az első három között kellett volna zárniuk. Pénteken 10 órától az 500 m-es előfutamokat, majd 14 órától a táv középfutamait rendezik Poznanban. (SITA, TASR, MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?