Sport

Rio: Karakas és Ungvári nyolcaddöntős

Rio de Janeiro | Karakas Hedvig ipponnal győzött első meccsén, és a 16 között van a női cselgáncsozók 57 kg-os súlycsoportjában.
MTI

2016. augusztus 8. 18:07

A világbajnoki bronz- és Eb-ezüstérmes magyar dzsúdós a számottevő eredménnyel nem rendelkező türkmén Rusana Nurjavova ellen mutatkozott be. Egy percet sem töltött a tatamin, mivel előbb egy jukót érő dobást mutatott be, majd a földharcban ippont ért el karfeszítéssel. Ezzel 2-0-ra vezet kettejük különpárharcában.
 
Karakas négy éve Londonban, ahol végül az ötödik helyen végzett, ugyancsak ipponnal nyerte első meccsét. A 26 éves magyar a 16 között a kanadai Catherine Beauchemin-Pinard-ral száll szembe, akit eddig egyszer legyőzött, kétszer viszont kikapott tőle.
 
„Meglátta a helyzetet és szépen megcsinálta” – összegezte tanítványa teljesítményét Toncs Péter. Hozzátette: most jön a neheze. A kanadai dzsúdós ellen, aki erőnyerő volt az első fordulóban, új taktikát dolgoztak ki.
 
A 73 kg-os Ungvári Miklós is megnyerte első mérkőzését, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe. A 2012-es londoni játékokon ezüstérmes ceglédi dzsúdós a portugál Nuno Saraivával találkozott, pályafutása során először, és vazaarival győzött. A 16 között a holland Dex Elmonttal száll szembe, aki ellen 4-3-ra vezet kettejük különpárharcában.
 
 
Önnek ajánljuk
Frissítve

Fico még 2012-ben telefonon beszélt Vadalával

Fico Bašternákhoz hasonlította Andrej Kiskát

Minden „disznóságot“ jelenteni kell

Frissítve

GALÉRIA: A tüntető gazdák lezárták az SNP-hidat

Közösségi kert épül a Timóteus ház udvarán

A májusi EP-választás csaknem 10,2 millió euróba fog kerülni

Legfrissebb galériák
Olvasta már?