Remekül taktikáztak a nagymácsédiak

Galánta. Az ifikhez hasonlóan a kezdőknél (U11) is nagymácsédi elsőség került a krónikába a mátyusföldiek idei teremfocitornáinak sorozatát záró megmérettetésen. Tavaly tíz, idén már tizenkét csapat csatázott az elsőségért, a Galántai Területi Futballszövetség elnökének a serlegéért.

Galánta. Az ifikhez hasonlóan a kezdőknél (U11) is nagymácsédi elsőség került a krónikába a mátyusföldiek idei teremfocitornáinak sorozatát záró megmérettetésen. Tavaly tíz, idén már tizenkét csapat csatázott az elsőségért, a Galántai Területi Futballszövetség elnökének a serlegéért. A fiatalabb és az idősebb diákokhoz hasonlóan az összes résztvevő a területi bajnokságban szerepel. A korosztály hetedik alkalommal zajló erőpróbáján a kollektívák előbb a két hattagú csoportban körmérkőzéses rendszerben küzdöttek a pontokért. „Ami a résztvevők képességeit illeti, szerintem nyolc alakulat egyenlő eséllyel pályázott az elsőségre. Erős ellenfelekkel mérkőztünk a csoportban. A szerediek elleni összecsapáson vesztes állásból fordítottunk, legyőztük a farkasdiakat, a vízkeletiekkel ugyan döntetleneztünk, de büntetőkkel sikerült őket is két vállra fektetnünk” – nyilatkozta lapunknak Lancz Zsolt, a tornaelső nagymácsédiak trénere.

Érdekesnek találtuk a szakvezető taktikáját. „Már a vízkeletiek elleni meccs előtt eldőlt, hogy az elődöntőben folytatjuk szereplésünket. Az utolsó csoportmeccsünkön pihentettem húzóembereimet. Játékmesterünket, Lancz Tamást például a kapuba küldtem. Alighanem jól kalkuláltam, ugyanis az elődöntőben a korábban sok nehéz csatát vívott felsőszelieket elsősorban a jobb erőnlétünknek köszönhetően győztük le. A Pata elleni 3:2-re megnyert fináléban pedig Lancz Tomi, akit hátrahúztam, remekül semlegesítette Virágot, az ellenfél kulcsemberét. Fodor Barnabás pedig triplázott. Bejött a taktikánk. Ugyancsak sokat nyomott a latban az is, hogy a kezdőkkel egy héttel korábban a fiatalabb diákok mezőnyében is csatasorba álltunk. A dupla meccsadagnak is köszönhetően begyakoroltuk a teremfocit, a palánk volt a plusz- játékosunk – ecsetelte stratégiájukat Lancz Zsolt, aki egy további érdekességgel is szolgált. – A mindent eldöntő találkozón a vízkeleti és a felsőszeli gyerekek szülei is a mieinket buzdították. Még annak ellenére is, hogy korábban legyőztük őket. Sikerünk értékét hatványozza, hogy rendkívül színvonalas megmérettetésen végeztünk az élen.”

A seregszemle győztesét vándorserleggel, az első három helyezettet kupával, a legjobb kapust, mezőnyjátékost és a gólkirályt pedig különdíjjal jutalmazták a szervezők.

Tornatények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?