Remekelt a DAC a nagy ködben

<p>Kiváló játékkal háromgólos győzelmet aratott a DAC a harmadik helyen álló senicai együttes ellen a labdarúgó Fortuna Liga 16. fordulójában. Ezzel megszakította a vendégcsapat augusztus 15-től tartó kilencmeccses veretlenségi sorozatát. A sárga-kékek öt vereség után először nyertek odahaza az erdőhátiak ellen a nagy ködben rendezett összecsapáson.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

„2008. november 1.” „Krisztián, nem felejtünk.” „Nem kérünk a rendőrterrorból!” „Megvan a bűnös már?” Meddig várjunk még?” Ezekkel a feliratokkal emlékeztek a DAC-szurkolók a hat évvel ezelőtti rendőrattakra. Ezenkívül „Köszönjük, Sparta! Děkuji Sparta!” molinó is virított a lelátón a Slovan elleni kupameccsen történtekre utalva.

A sérüléssel bajlódó hazai futballisták közül Straka Gábor végül vállalta a játékot, a 32 éves középpályás viselte a csapatkapitányi karszalagot. A vendégek előtt adódott az első helyzet, Kwin hibája után Piroska lőtt kapura, ám Pernecký hárított. Ezután fölénybe került a DAC, a 13. percben Ujlaky futott el a jobb szélen, Horváthhoz ívelt, akinek a fejesét Šulla reflexmozdulattal védte. A huszadik perc táján egyre sűrűbbé vált a köd, a nézőtérről alig lehetett ellátni a pálya másik felére. Kóňa minden labdaérintését füttykoncert fogadta (az ő lábát törte el áprilisban Szarka), talán csak a senicaiak játékmestere örült a ködnek, mert így nem ismerték fel a szurkolók. A félidő közepén Saláta fejese centikkel kerülte el a kaput, majd Černák nagy helyzetben fölé bombázott. „Érik a gól” – skandálták a hazai drukkerek. A vendégek gyors kontrákkal próbálkoztak, de Saláta remek szereléseivel rendre megállította a próbálkozásokat.

A 42. percben öngóllal szerzett vezetést a DAC: egy jobb oldali beadást követően a menteni akaró Pavlík saját kapujába talált – 1:0. A látási viszonyokra jellemző, hogy a sajtótribünön senki sem tudta megmondani, ki adta középre a labdát, csak a meccs után derült ki, hogy Turňáé volt a gólpassz. Az sem zavarta meg a sárga-kékeket, hogy röviddel a gól után kiújult Straka sérülése, és le kellett cserélni.

A szünet után sem javult a ködhelyzet a stadionban, sőt inkább rosszabbodott. De ez nem zavarta az elszántan futballozó dunaszerdahelyieket, akik egyre több formás támadást vezettek. Saláta fejesét Šulla még bravúrosan hárította, ám az 52. percben már tehetetlen volt: Horváth ívelt szabadrúgása után az ezúttal balhátvédként játszó Štepanovský parádés mozdulattal a hálóba lőtt – 2:0. A látási viszonyokat jól illusztrálja, hogy a meccs után csak a gólszerzőtől tudtuk meg, hogy pontrúgás után született a találat… „A pontrúgásoknál mindig előre megyek. Tudtam, Béla hova lövi a labdát, ezért álltam a jobb oldalra. Nagyon örülök, hogy sikerült a hálóba lőnöm, így góllal járultam hozzá az értékes győzelemhez – mondta boldogan lapunknak az univerzális Peter Štepanovský, aki védőként, középpályásként és csatárként is bevethető. – Egyébként általában jól megy a volt csapataim ellen, a nagyszombatiak után a Senica ellen is gólt szereztem. A sorozatos döntetlenek után mindenképpen nyerni akartunk. Végig jobbak voltunk, és megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot.”

A második gól után felzendült a „Játszik a DAC!” Játszott is. Az elégedett drukkerek – ismét tizenkettedik játékosként segítették a csapatot – már szórakoztak is, például „Piroska, hol van a farkas?” bekiabálásokkal.

A 64. percben a szemfüles Černák kihasználta Chvátal bakiját, a 17 éves támadó a félpályától egyedül tört kapura, és kilőtte a bal alsó sarkot – 3:0. Ezután a szurkolók már csak attól tartottak, nehogy a sűrű köd miatt lefújja a mérkőzést a játékvezető. Richard Trutz azonban játékra alkalmasnak ítélte a körülményeket, csakúgy, mint a két meccsellenőr. Érdekes, hogy az összecsapás alatt a senicaiak nem panaszkodtak a látási viszonyokra, csak a találkozó után…

Az utolsó öt percet állva tapsolták végig a DAC-szurkolók, így köszönték meg kedvenceik remek játékát és a fölényes győzelmet. Ezúttal nem volt gyenge pontjuk a dunaszerdahelyieknek.

„Saját magunkat vertük meg. Gyakorlatilag három gólt rúgtunk, mert az öngól mellett két szarvashibát követtünk el, amit a harciasan játszó hazaiak kihasználtak – szögezte le Pavel Hapal, a senicaiak vezetőedzője. – Azért rövid az értékelésem, mert a mérkőzésből keveset láttam. Az első félidőben még úgy-ahogy követni tudtam a játékot, ám a szünet után csak sejtéseim voltak, hogy mi történik a túloldalon.”

„Mindkét csapat számára egyformák voltak a feltételek – kontrázott Radványi Miklós, a DAC mestere. – Kezdettől fogva gyorsabbak és agresszívabbak voltunk az erdőhátiaknál. Már a mérkőzés előtt láttam védenceimen az elszánt győzni akarást. Nem tagadom, jól jött számunkra, hogy az első félidő hajrájában az ellenfél besegített egy öngóllal. Végig jól fociztunk, a szünet után szép gólokat lőttünk. Dicséret illeti játékosaimat a harcosságukért, és hogy az erős ellenféllel szemben nagyon fontos három pontot szereztünk.”

Pénteken (18.30) tévés mérkőzésen Myjaván lép pályára a DAC.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?