Rekordokat „vett el” az erős szél

A férfiak 200 méteres sprint-jében a verseny rekordja és a szlovák csúcs is megdőlt az 52.

A férfiak 200 méteres sprint-jében a verseny rekordja és a szlovák csúcs is megdőlt az 52. P–T–S atlétikai verse-nyen Somorján, ám a túl erős hátszél miatt egyik sem hivatalos rekord.

A sprintszámokban 2 méter/sec a megengedett hátszél, Somorján azonban szombaton – az ország nagy részéhez hasonlóan – ennél jóval nagyobb, 7,1 m/s erősségű szél fújt. Így a török színeket képviselő Ramil Gulijev hiába javította meg 14 századmásodperccel a Pravda– Televízia–Slovnaft viadal eddigi rekordját a 200 méteres sprintben (19,98), a krónikákban továbbra is a nigériai Adeniken ideje (20,12) fog állni az első helyen. „Amikor megérkeztünk a helyszínre, azt mondtuk egymásnak az edzőmmel, hogy megpróbálkozunk a pályacsúccsal. Először komoly szembeszél volt, a finisben viszont már vitt minket” – nyilatkozta az azeri származású Gulijev.

A szám harmadik helyezettje, a 20,58-as idővel célba érő Ján Volko nem bánkódott különösebben, hogy a szél miatt „kárba veszett” az országos rekordja – 8 századdal javított volna saját eddigi csúcsán. „A rajt után tartottam a lépést a favoritokkal, de a végére már nem maradt erőm” – mondta a fiatal szlovák sprinter.

A kellemetlen időjárás a kalapácsvetők teljesítményére is rányomta a bélyegét. A nőknél és a férfiaknál is a lengyel esélyes győzött, de sem Anita Wlodarczyk, sem Pawel Fajdek nem volt elégedett az eredményével. „Rossz napom volt” – vonta meg vállát Wlodarczyk, aki 80 méter feletti dobásra készült (végül 75,45-tel nyert). „Nagyon mérges vagyok” – dohogott Fajdek, aki szintén nem tudott túljutni a tervezett 80 méteren (legjobbja 78,67 volt). A számban Marcel Lomnický végzett a 3. helyen 74,86 m-rel, az olimpiai bajnok Pars Krisztián csak a hetedik lett a nyolctagú mezőnyben 72,67 m-es dobással.

Az utolsó pillanatban kiderült, a verseny egyik reklámarca, Matej Tóth fizikai és mentális kimerültsége miatt nem indul a 3000 méteres gyaloglásban, ünnepelnivalója azonban így is volt a mintegy 3000 kilátogató nézőnek: Lucia Hrivnák-Klocovának most adták át hivatalosan 2010-es Eb 800 méteres számának bronzérmét, mivel az eredetileg harmadik helyezett orosz Szavinováról bebizonyosodott, hogy doppingolt. (SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?