Régiófoci: törölték az egész szezont a Dunaszerdahelyi járásban

obfz

Ma a Dunaszerdahelyi Területi Labdarúgó-szövetség sporttechnikai bizottsága bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatti helyzetben minden korosztályban törölte az egész 2019/2020-as bajnoki szezont – azaz nemcsak a hátralevő fordulókat, hanem az eddig lejátszott mérkőzések eredményét is. Így egyik dunaszerdahelyi bajnokságban sem lesznek feljutók és kiesők. Információink szerint az összes területi és kerületi szövetség is követheti a dunaszerdahelyiek példáját.

„Kilátástalan a helyzet, mivel az információk alapján beláthatatlan, meddig fog ez a helyzet tartani – nyilatkozta lapunknak Földes Richard, a Dunaszerdahelyi Területi Labdarúgó-szövetség sporttechnikai bizottságának elnöke. – A menetrend szerint június második hetében fejeződött volna be a bajnokság, de ki tudja, összesen még hány forduló maradt volna el, és arra is gondolnunk kellett, hogy augusztus első vagy második hetében már el kell kezdeni az új szezont. Hangsúlyozom, hogy ez a döntés nem úgy született meg, hogy a hasunkra csaptunk, nálunk ez csak az utolsó lehetséges forgatókönyv volt. A döntést az országos szervek javaslata alapján hoztuk meg.ˮ
A bizottság elnöke hozzátette, megérti hogy a döntés nem mindenkinek fog tetszeni, hiszen vannak olyan klubok, amelyek komoly mennyiségű pénzt fektetettek az idei szezonba.

Kiss Ervin, a Galántai Területi Labdarúgó-szövetség elnöke érdeklődésünkre egyelőre annyit közölt, hogy a döntést először a felsőbb szinteken kell meghozni, ők majd annak nyomán járnak el.

Információink szerint a Nyugat-Szlovákiai Labdarúgó-szövetség is hajlik a szezon befejezésére és anullázására, náluk a sporttechnikai bizottság egy ma éjfélig tartó szavazáson dönt az aktuális szezon sorsáról, és csak idő kérdése, hogy az ország összes bajnoksága (beleértve a Fortuna Liga) is erre a sorsra jut.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?