Rák Róberttel, az élvonalbeli Ružomberok csapatának labdarúgójával

A múlt héten derült ki, hogy Miroslav Bédivel és Zdeněk Valnohával együtt távoznia kell Rózsahegyről. Mi áll a döntés hátterében?
Több verzió is létezik, miért is kell elhagynom a rózsahegyi gárdát.

A múlt héten derült ki, hogy Miroslav Bédivel és Zdeněk Valnohával együtt távoznia kell Rózsahegyről. Mi áll a döntés hátterében?

Több verzió is létezik, miért is kell elhagynom a rózsahegyi gárdát. Az első szerint túl magas a fizetésem, a második változat szerint túl sérülékeny vagyok, de van egy ki nem mondott, harmadik verzó is, amely szerint a válogatott játékosok előnyt élveznek a csapat összeállításánál.

Meglepte a vezetőség határozata?

Bár életemben először esett meg velem, hogy menesztettek, az igazat megvallva, számítottam erre. Beszéltem már a klubelnökkel, így nem ért váratlanul a döntés.

Idén ritkán kapott lehetőséget a kezdőcsapatban.

Volt néhány összetűzésem Erik Bogdanovskýval az edzősködése alatt. Csapatkapitányként kikérte a véleményemet, én pedig nyíltan megmondtam neki, hogy a felkészülés során labdát alig látunk, mindig csak futóedzések vannak. Ezek után kimaradtam a kezdőtizenegyből... Csapattársam, Tomovčík is hasonló helyzetbe került. Sajnos, a mai futballban sosem lehet igaza a játékosnak... Bogdanovskýval nem volt jó a viszonyom, még az esküvőmre is alig akart elengedni!

Vukušič érkeztével változott a helyzet?

Amikor nyárom Vukušič került a rózsahegyi kispadra, ismét tagja lettem a kezdőcsapatnak. Balszerencsémre azonban lesérültem, s két hónapot ki kellett hagynom combizomszakadás miatt. Hosszú ideig viszont azt sem tudtam, mi is pontosan a diagnózis, sorra jártam az orvosokat, míg végül egy eperjesi specialista fedezte fel a bajt. Szerencsére a kezelés jól halad, hamarosan újra teljes erőbedobással edzhetek.

Hol láthatjuk Rák Róbertet a tavaszi idény során?

Szerződésem még mindig a Ru-žomberokhoz köt, de már vannak ajánlataim. Két II. ligás klub is érdeklődik irántam, az egyik egy élcsapat, a másik a középmezőny-ben szerepel. Egy külföldi alacsonyabb osztályú gárda is megkeresett. Remélem, hogy nem maradok csapat nélkül! Szívesen futballoznék újra Rimaszombatban, hiszen ott vagyok otthon, s ott szeretnék letelepedni feleségemmel s a nyáron született kisfiunkkal. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?