Rajt Wimbledonban – kétséges Murray címvédése

London |

<p>A férfiaknál valószínűtlen, a nőknél kizárt, hogy címvédésre kerül sor a ma rajtoló 131.&nbsp;wimbledoni&nbsp;nyílt teniszbajnokságon.&nbsp;<br />&nbsp;</p>

Gombos debütál 

Az év harmadik tenisz Grand Slam-tornáján összesen nyolc magyar és szlovák teniszező mutatkozhat be a főtáblán. Abszolút újoncként a nádszegi származású Gombos Norbert debütál, aki pályafutása során most először került be GSviadalon a főtáblára, ráadásul úgy, hogy világranglistás helyezésének köszönhetően selejtezőt sem kellett játszania. A 26 éves teniszező – aki az eastbourne-i felvezető versenyen az első körben kiesett – Wimbledonban az olasz Andreas Seppivel találkozik az első fordulóban. 

A másik szlovákiai teniszezőnek, az utóbbi időben nem villogó Martin Kližannak még nehezebb ellenfele lesz, a világranglistán második Novak Djokovics ellen mindhárom eddigi meccsét elveszítette. 

A magyar színeket a 2010-ben junior bajnok Fucsovics Márton képviseli Wimbledonban a férfiaknál. Fucsovics a 2016-os US Open után karrierje során másodszor teniszezhet egy GS-torna főtábláján, a 34 éves luxemburgi Gilles Müller ellen – aki csak idén aratta pályafutása első két tornagyőzelmét – nehéz dolga lesz. 

Rybáriková esélye 

A nőknél a zsinórban hét vereséget számláló Babos Tímea esetében óriási meglepetés lenne, ha le tudná győzni az egykori világelső dán Caroline Wozniackit. Dominika Cibulková szintén nem remekel az utóbbi tornákon, ráadásul a rapszodikus Andrea Petkovic játékában mindig benne van egy kiugró teljesítmény. A közvélemény most ezt várja Magdaléna Rybárikovától is, aki két műtétje után jóval gyorsabban visszanyerte korábbi formáját, mint azt várták. S bár az ilkley-i, a surbitoni vagy a fukuokai nem számít nagy tornának, a három győzelem és a nottinghami elődöntő komoly reményeket ébreszthet a pöstyéni teniszező wimbledoni szereplésével kapcsolatban. 

Bárki győzhet 

A londoni trón ugyanis kiadó a nőknél: a címvédő és 23-szoros Grand Slam-győztes Serena Williams szülési szabadságra ment, a 2004-ben bajnok Marija Sarapovának pedig ugyan lejárt a doppingeltiltása, de combsérülés miatt nem indulhatott a selejtezőben sem. Távollétükben szabad a pálya a többiek előtt, így esélyesként indul a világelső német Angelique Kerber, aki tavaly döntőt játszott, de az utóbbi hónapokban gyengélkedik. Megszerezheti első Grand Slam-trófeáját a világranglistán második román Simona Halep, a harmadik cseh Karolína Plíšková, az ötödik ukrán Jelina Szvitolina vagy akár a dán Caroline Wozniacki is. Titkos favorit a kétszeres wimbledonibajnok cseh Petra Kvitová is, akit tavaly otthonában megtámadtak, súlyos kézsérülése miatt fél évet kihagyott, ám múlt hétfőn birminghami tornagyőzelmével visszatért a top 15-be. 

Federer a fő favorit 

A férfiaknál a címvédő és világelső brit Andy Murray idén mindössze egy tornát nyert – februárban Dubajban –, 21/9-es győzelmi mérlegnél tart, ráadásul csípőproblémákkal küszködik. Tavalyi döntős ellenfele, a kanadai Milos Raonic januárban Brisbane-ben ünnepelhetett utoljára, míg a háromszoros londoni bajnok Novak Djokovics ugyancsak gyenge szezont fut 26/7es mutatóval és egyetlen trófeával. Annál jobb formában van viszont a nemrég tizedik Roland Garrosserlegét begyűjtő Rafael Nadal, aki ugyanakkor párizsi sikere óta nem vívott tétmeccset. Az igazi favorit a hétszeres bajnok Roger Federer. A 35 éves sztár elképesztően kezdte az évet, az Australian Openen megszerezte 18. GS-trófeáját, majd megcsinálta a „napfényes duplát”, azaz megnyerte márciusban az Indian Wells-i és miami szupertornát is. A salakos szezont kihagyta, majd füvön Stuttgartban ugyan az első körben kikapott, múlt héten Hallében viszont már nyolcadszor lett a legjobb. (MTI, ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?