Radwanska lett a világbajnok

Szingapúr. A lengyel Agnieszka Radwanska nyerte meg a Szingapúrban rendezett tenisz WTA-világbajnokságot, a döntőben fordulatos csatában 6:2, 4:6, 6:3-ra legyőzve a cseh Petra Kvitovát.Rögtön a mérkőzés elején két bréklabdához jutott Agnieszka Radwanska, melyek közül a másodikat ki is használta.

Szingapúr. A lengyel Agnieszka Radwanska nyerte meg a Szingapúrban rendezett tenisz WTA-világbajnokságot, a döntőben fordulatos csatában 6:2, 4:6, 6:3-ra legyőzve a cseh Petra Kvitovát.

Rögtön a mérkőzés elején két bréklabdához jutott Agnieszka Radwanska, melyek közül a másodikat ki is használta. Ez megadta az első szett alaphangját, és a lengyel lendületesen, pontosan teniszezve végig is vitte a bréket, 6:2-re behúzta az első játszmát.

Maratoni játékkal kezdődött a második szett, és miután Radwanska azt is megnyerte, majd meglépett 3:1-re, azt lehetett sejteni, sima lesz a meccs, de nem így lett. Petra Kvitová egyik pillanatról a másikra átvette az irányítást, nyerők sokaságát ütötte (a második játszmabeli arány: 20:5), fordított, és kiegyenlített.

A harmadik játszma elején újabb „villámcsapás” érte a cseh játékost, aki 2:0-s vezetésnél ismét elveszítette a lába alól a talajt, Radwanska pedig folyamatos brékjeivel felmorzsolta cseh ellenfele önbizalmát (a szettben összesen hatszor bukta el az adogatását a szerváló játékos). Radwanska 6:3-ra nyert, és 26 évesen pályafutása eddigi legnagyobb sikerét aratta.

„Két hete azt hittem, hogy nem is kvalifikálom magam erre a tornára, és most mint bajnok állok itt. Ez hihetetlen. Ez életem legszebb napja – nyilatkozta Radwanska, aki a szezon közben edzőt váltott, és Martina Navratilova helyett visszatért korábbi mesteréhez, Tomasz Wiktorowskihoz. – A döntő egy hullámvasút volt, egyszer fönt, egyszer lent voltam. Magam sem tudom, hogyan nyertem. Nagyszerű érzés, hogy rögtön az első vb-finálémon győzni tudtam. Köszönöm a szingapúri nézőknek, egyre hangosabbak és hangosabbak voltak.”

A 2012-ben és tavaly elődöntős Radwanska hetedik vb-részvétele alkalmával az első fináléját vívta, melyben 2011 világbajnokát győzte le. A két teniszező egyaránt csak egy-egy győzelmet aratott a csoportkörben, és a többi eredmény segítségével jutott a négy közé. A csoportmeccsek 2003-as bevezetése óta először fordult elő, hogy egy 1/2-es mérleggel záró játékos később megnyerje a vb-döntőt.

Párosban csakúgy, mint tavaly, az indiai Sania Mirza nyert, csak ezúttal nem a zimbabwei Cara Black, hanem a svájci Martina Hingis oldalán. (MTI, nso, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?