Radványi már nem a DAC edzője

Dunaszerdahely |

<p>Menesztették posztjáról Radványi Miklóst, a dunaszerdahelyi DAC labdarúgó klub vezetőedzőjét. A tréner a szombati vágsellyei edzőmérkőzésen ült utoljára a sárga-kékek kispadján. Utódja a németországi horvát Tomislav Maric lesz.&nbsp;</p>

Szombattól már nem Radványi Miklós a dunaszerdahelyi DAC vezetőedzője. „Pénteken este felhívott Végh Tibor klubelnök és vacsorára invitált Világi Oszkár klubtulajdonossal. A tulajdonos azt mondta, nagyon sokat gondolkodott, és végül az edzőváltás mellet döntött. Világi fair módon viselkedett, más pozíciókra ajánlott nekem munkát, és azt is megígérte, hogy a szezon végéig szóló szerződésem értelmében minden járandóságomat megkapom. Ilyen az edzősors, én úgy érzem, bizonyítottam. Csak az bánt, hogy ezt a döntést nem közölték már az őszi szezon végén, hiszen már zajlik a téli alapozás. A játékosokat is sokkolta a hír, amikor elbúcsúztam tőlük.” – mondta lapunknak Radványi Miklós.

Radványi utolsó meccse a vágsellyei Duslo otthonában játszott edzőmérkőzés volt, amely 1:1-es eredménnyel ért véget. A vágsellyeiek Gešnábel góljával vezettek, majd Ujlaky egyenlített.

A DAC labdarúgóklub sajtóhírben közölte, hogy jövő héttől a németországi horvát Tomislav Maric lesz a csapat vezetőedzője. A szakvezető asszisztense a Hajduk Split egykori játékosa Dean Računica lesz.

A kilencszeres horvát válogatott Tomislav Maric 1973-ban született a németországi Heilbronnban. Játékosként a Karlsruhe, a Stuttgart, a Wolfsburg, a Borussia Mönchengladbach és a japán Urawa Reds csapatában játszott. Aktív pályafutását 2007-ben a Hoffenheinben fejezte be, ezután a klub másodedzője lett. Később a stuttgardi ifjúsági csapat menedzsere volt, 2013-ban pedig a Stuttgart másodedzőjeként tevékenykedett.

„Tomislav Maric gazdag tapasztalatokkal rendelkezik a német futball terén, ami ma uralja a világot. Nem csak edzőként számolunk vele, hanem azt szeretnénk, ha tudásával segítené a klub struktúrájának és kultúrájának kiépítését is.” – idézte Világi Oszkárt a DAC közleménye – „Azért döntöttünk a mostani edzőváltás mellett, mert a téli felkészülés alatt az edzőnek több ideje van, hogy összeszokjon a csapattal, mit a rövid nyári szünetben. A következő 2015-2016-os szezonnak nagyobb ambíciókkal szeretnénk nekivágni, azért is, mert a bajnokság esetleges átszervezése miatt lehetséges, hogy három csapat fog kiesni.”

A DAC az aktuális idénynek visszafogott célokkal vágott neki, a bajnokság középmezőnyét célozta meg. Az őszi szezonban a csapat játéka elmaradt a tavaszi euforikus és heroikus teljesítménytől, és a gárda csak a kilencedik helyen telel. Az őszi szezon végén éppen ezért többen rebesgették, hogy edzőváltás lesz, de miután a téli felkészülést Radványi kezdte, a klubvezetés mostani lépése mindenkit váratlanul ért.

Az új edzőpáros első mérkőzése a keddi, Szenc elleni előkészületi meccs lesz. (Szabó Zoltán, Bőd Titanilla)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?