Radványi: „Ez ma nem a DAC volt”

Dunaszerdahely |

<p>Elszenvedte első hazai tavaszi vereségét a DAC (1:2), a kulcsembereit nélkülöző fiatal nyitrai együttes rászolgált a három pontra A hazaiak végig görcsösen futballoztak, és ezúttal a szurkolók – a bojkott miatt – sem segítettek a csapatnak. Ezzel folytatódott az öt meccse nyeretlen Radványi-legénység rossz sorozata.</p>

Sok DAC-drukker fellélegzett, amikor meglátta a vendégek összeállítását, amelyből hiányzott a játékmester Hodúr és a gólgyáros Rák. Betegség miatt még a cserepadon sem kaptak helyet. Örömük azonban nem tartott sokáig, mert kezdettől a nyitraiak irányították a játékot, gyorsabbak és agresszívebbek voltak a hazaiaknál. Stachura edző védencei hamar rájöttek arra, hogy a DAC baloldala egyáltalán nem működik, a 20 éves Kolár rendre átjátszotta Ďuricát, s Hassan pedig ahelyett, hogy segített volna a balhátvédnek, inkább csak sétálgatott. Középen a 19 esztendős Mikuš okozott fejtörést a DAC-védőknek. A 26. percben egy nyitrai szöglet után kifejelt labdát Kaspřák visszaívelte, Hrabáč és Novota nem értette meg egymást, s a zavart kihasználva Kolár a kapus lába között a hálóba gurított. Alig ocsúdtak fel a nézők, egy tetszetős akció végén Mikuš lefordult Hrabáčról, és 14 méterről a kapuba lőtt.
Ezután feltámadt a DAC, s a félidő utolsó negyedórájában beszorította a vendégeket, ebben az is közrejátszott, hogy Radványi kettős cserét hajtott végre. A rendkívül gyengén játszó Ďuricát és Hassant lehozta pályáról. A brazil Melinho új színt vitt a játékba, és a 36. percben 19 méterről kilőtte az alsó sarkot. Ezután bátortalanul felharsant a „Hajrá DAC” felkiáltás. Mindenki jó hazai folytatást várt, ám ez elmaradt. A vendégek taktikusan fociztak, a sárga-kékek pedig csak erőlködtek, játékukba sok hiba csúszott. A hajrára a korábban néhány pazar megmozdulást produkáló Melinho is elfáradt, és a 201 centis Kadlec beállítása sem segített.
„Átaludtuk az első félórát. Bal oldalunk egyszerűen nem létezett, játékunkból hiányzott a határozottság. Olyan gólt kaptunk, amilyent egy iskolacsapatnak sem illik összehoznia. Ezután még észhez sem tértünk, újabb védelmi hiba után ismét a hálónkban landolt a labda – kezdte értékelését Radványi Miklós, a DAC mestere. – A gyorsan bekapott gólok megfogták a csapatot. A kettőscsere után szépítettünk, de a második félidőben is görcsösen focizva csak a tizenhatosig jutottunk. Az egész csapat formája alatt játszott, néhány futballista 200 százalékkal is gyengébben teljesített a megszokottnál. Ez ma nem a DAC volt. Meg kell találnunk ennek az okát.” A sárga-kékek vezetőedzője azt is elmondta, hogy a meccs előtt rendkívül idegesek voltak a játékosok, elsősorban Obert és Helísek, csak Hílek tűnt nyugodtnak. „Nem tudom, hogy miért. Egyébként Hrabáč kéthetes kényszerpihenő után játszott, Konečný pedig légcsőgyulladással vállalta a játékot” – szögezte le Radványi.
„Nagyon rossz napot fogtunk ki. Az első gól előtti nyitrai szögletet követően hiába küldtem feljebb a védőket, meg sem mozdultak. Az ívelés után kimozdultam – ilyenkor nincs idő szólni –, ám Hrabáčcsal zavartuk egymást, és ezt a szemfüles Kolár kihasználta – hangsúlyozta Novota János. – Azt senki sem mondhatja, hogy nem küzdöttünk eléggé, de ezúttal szinte semmi sem sikerült. Talán a szurkolói bojkott is negatívan érintett bennünket, mert így még nagyobb nyomás alá kerültünk. Megértem a drukkereket, ám most nagy szükségük lett volna a segítségükre. Két éve 6:0-ra és 7:0-ra is kikaptunk, mégis mellettünk álltak. Ezt a meccset gyorsan el kell felejtenünk, és már a rózsahegyi bajnokira kell összpontosítanunk.” A vírusos influenzával küszködő Rák Róbert a mérkőzés után viccesen megjegyezte: „Ivannal (Hodúr) éppen arról beszélgettünk, hogy ha játszunk, biztosan kikaptunk volna. De félre a tréfával, bennünket is meglepett, milyen jól fociztak a fiataljaink, ám hozzá kell tennem, hogy a dunaszerdahelyeiket régen láttam ennyire rosszul focizni. Egyáltalán nem volt baloldaluk. Egyértelműen jobbak voltunk, és megérdemelten nyertünk” – szögezte le a nyitraiak gólgyárosa, aki elárulta, hogy még szombaton délelőtt is orvosi kezelésen volt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?