Radványi: „A fél csapatot le lehetett volna cserélni”

<p>1:1-es döntetlennel zárult az utolsó előtti rózsahegyiek dunaszerdahelyi vendégjátéka a labdarúgó Fortuna Liga 14. fordulójában. Kevés helyzet született a küzdelmes találkozón, a DAC idei leggyengébb hazai teljesítményét nyújtotta.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

A DAC egykori edzője, a 69 éves korában elhunyt Vladimír Hrivnák tiszteletére egyperces gyászszünettel kezdődött a mérkőzés. A drukkerek „Kitartást, Roli!!!” molinóval bátorították a futballstadionokból 18 hónapra kitiltott Domonkos Rolandot, valamint „A futballdrukkerek nem bűnözők” – felirattal tiltakoztak a dunaszerdahelyi törzsszurkoló súlyos büntetése ellen.

Jobban kezdett a DAC, Szabó Ottó szöglete után Jurčo az oldalhálóba fejelt, majd Kristo szabadrúgását Putnocký könynyen védte. Az ezt követő perceket mezőnyjáték jellemezte, a félidő hajrájában a rózsahegyi Zreľák előtt adódott két lehetőség, előbb az üres kapu mellé gurított a fiatal csatár, majd lövését bravúrosan hárította a szombaton nem éppen magabiztos Penksa. Szólt az „Ébresztő”, és a szünetre füttykoncert kísérte a sárga-kék játékosokat.

A félidőben a gyengén játszó Ujlakyt az eltiltása után visszatérő Szarka Ákos váltotta fel, akivel sokkal veszélyesebb lett a DAC. Előbb mellé lőtt a csereként beállt hórihorgas csatár, majd a jól védő Putnocký a fejéről vette le a labdát. A szívós rózsahegyiek masszívan, olykor tíz emberrel védekeztek, és gyors kontrákat vezettek. Zreľák minden megmozdulása veszélyes volt, és Almaský is okozott kellemetlen perceket a dunaszerdahelyi védőknek, akik közül Saláta bizonyult a legjobbnak, de a kameruni Kwin is kitett magáért. A DAC- kórus „Focit akarunk” rigmussal fejezte ki elégedetlenségét. A 73. percben megszületett a hazaiak vezető gólja: Antunovics bal oldali beadása után Lovás fejjel röviden adott haza, és a szemfüles Szarka a hálóba bólintott – 1:0. Röviddel később Štepanovský növelhette volna az előnyt, ám Antunovics ívelését követően lyukat rúgott. A 78. percben egyenlítettek a rózsahegyiek: Brašeň rövid hazaadására Zreľák csapott le, és a kapuba lőtt – 1:1. Ezután elkeseredetten rohamoztak a hazaiak, Szabó szabadrúgása centikkel szállt mellé, csakúgy, mint Szarka fejese és Sabler lövése. Így a drukkerek csalódottan hagyták el a stadiont.

„Játékunkból hiányzott a könnyedség és az elképzelés, több játékosom mentálisan nem volt felkészülve a meccsre. Középpályásaink mélyen tudásuk alatt teljesítettek, ötük közül egy sem hozta megszokott formáját, főleg a kreativitás hiányzott. A középpálya a csapat szíve és motorja, ha ez kihagy, akkor akadozik a gépezet – értékelte a meccset lapunknak Radványi Miklós, a DAC vezetőedzője. – Nem érdemeltünk győzelmet, ez volt idei legrosszabb produkciónk hazai pályán. Az bosszant a legjobban, hogy még így is megnyerhettük volna a meccset, ám nagy árat fizettünk Brašeň szarvashibájáért. Rutinos csapatunknak meg kellett volna őriznie az előnyét. Ez már a harmadik bajnokink, amelyen óriási bakikat vétünk, a Slovan ellen Majerník, Nagyszombatban Straka, most meg Brašeň adott gólpasszt az ellenfélnek. A fél csapatot le lehetett volna cserélni. Védenceim elmondták, hogy a keddi érsekújvári kupameccs után fáradtnak érezték magukat, nem hittem volna, hogy ilyen sokat kivesz belőlük a hétközi meccs. Ezúttal nekünk kellett alkotnunk, a gyorsan és agresszívan futballozó rózsahegyiek ellen nem tudtunk kibontakozni. Megértem a szurkolókat, hogy elégedetlenek voltak, és fütyültek. Sajnos, vannak ilyen meccsek is, játékosként és edzőként is átéltem hasonló összecsapásokat. Le kell vonni a tanulságokat, és megyünk tovább. Elsősorban a játékosok fejében kell rendet teremteni, bízom benne, hogy szombaton, Kassán visszaszerezzük az eladott pontokat.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?