Radcliffe és Lel sikere

Vilamoura. A portugáliai városban rendezett 12. félmaratoni világbajnokság női versenyét a sérüléséből felépült brit Paula Radcliffe nyerte meglehetősen nagy előnnyel az etióp Adere előtt. A brit futónő, aki sérülése miatt nem vehetett részt a párizsi világbajnokságon harmadik világbajnoki címét szerezte ezen a távon.

Vilamoura. A portugáliai városban rendezett 12. félmaratoni világbajnokság női versenyét a sérüléséből felépült brit Paula Radcliffe nyerte meglehetősen nagy előnnyel az etióp Adere előtt. A brit futónő, aki sérülése miatt nem vehetett részt a párizsi világbajnokságon harmadik világbajnoki címét szerezte ezen a távon. Radcliffe győzelméért 30 ezer dollárt kapott.

Amint az várható volt, a férfiaknál az afrikai futók taroltak. Az első 12 helyet ők foglalták el, a legjobb európai a hazai Gomez 13. lett. A győzelmet némi meglepetésre az eddig ismeretlen kenyai Martin Lel szerezte meg, aki az utolsó métereken lehajrázta a sokáig vezető tanzániai Josephet. Az újdonsült világbajnok élete első maratoni és félmaratoni versenyét csak tavaly futotta, és nem tartozott az esélyesek közé. A győztest 30 ezer dollárral jutalmazták. A csapatversenyt a férfiaknál nem kis ,meglepetésre Tanzánia nyerte Kenya és Etiópia előtt, a nőknél Oroszország végzett az élen, megelőzve Japán és Románia csapatát.

EREDMÉNYEK – férfiak: Martin Lel (kenyai) 1:00:49, 2. Fabian Joseph 1:00:52, 3. Martin Sulle (tanzániaiak) 1:00:56.

Nők: 1. Paula Radcliffe (brit) 1:07:35, 2. Berhame Aderer (etióp) 1:09:02, 3. Benita Johnson (ausztrál) 1:09:26 óra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?