Ráadás – de minek?

<p>Túl sok izgalom nem maradt a labdarúgó Bajnokok Ligája utolsó fordulójának keddi játéknapjára.</p>

KISS TIBOR NOÉ

Az A csoportban az elsőség volt a tét a párizsi rangadón, ahol két már továbbjutott csapat (a PSG és a Porto) meccselt. A párizsiaknak csak a győzelem jelentett biztos első helyet, és a franciák ezt a győzelmet meg is szerezték. Igaz, ehhez kellett Helton kapus hatalmas bakija, a rövid saroknál beengedte Lavezzi vérszegény lövését (2:1). A PSG-nek kellett is a győzelem, a bajnokságban az utolsó öt találkozójából csak egyet nyert meg az együttes, ami miatt sokan már válságról beszéltek a klubnál. A csoport másik mérkőzésén a Dinamo Zagreb a Dinamo Kijevet fogadta, nem éppen barátságos körülmények között. A horvát fővárosban akkora hóesés volt, hogy a játékvezetőnek húsz percre félbe is kellett szakítania a mérkőzést. Amely végül iksszel zárult, a zágrábiak a 91. percben kiegyenlítettek (1:1), ezzel megszerezték első góljukat és pontjukat is az idei sorozatban.

A B csoportban hasonló volt a tét, a Schalke és az Arsenal is az első helyért játszott, igaz, nem egymás ellen. Mivel az angolok kikaptak Pireuszban, így a Schalke még azt is megengedhette magának, hogy csak 1:1-re végezzen a csoport utolsójaként záró Montpellier otthonában. Érdekesség: az Arsenal harmadszor szerepelt az Olimpiakosz otthonában a Bajnokok Ligája története során. Mindhárom alkalommal az utolsó fordulóban érkezett Görögországba, továbbjutóként – és mindháromszor vesztesen távozott.

A C csoportban sem erőltették meg magukat a már továbbjutottak. A Málaga 2:2-re végzett az Anderlechttel szemben, a Milan pedig odahaza 1:0-ra kikapott a Zenittől. Ezzel csoportelső a Málaga, második a Milan, az EL-ben pedig a Zenit folytathatja. A Milan is folytatja rossz hazai BL-sorozatát, az utolsó 18 mérkőzése közül csak négyet nyert meg a San Siróban. Igaz, továbbjutóként az utolsó fordulóban nem is jellemző a Milanra a pontszerzés. A Zenitnél sem mindenki örült a győzelemnek. Luciano Spalletti a 81. percben lecserélte Hulkot, aki hisztérikusan reagált, s nemcsak elutasította az olasz edző kézfogását, hanem még mutogatott is neki. Spallettit sem kell félteni: felemelt mutatóujjal jelezte neki, hogy az ügynek még lesz folytatása. Hulk az olasz miatt akar elmenni Szentpétervárról, miközben a csapattársai nem nagyon állnak vele szóba, mivel túl magasnak tartják a fizetését – szóval a Zenit nincs éppen a csúcson.

Végezetül lássuk a D csoportot. A Manchester City már tavaly is nagy csalódást okozott a Bajnokok Ligájában azzal, hogy nem jutott tovább a csoportkörből. Idén még nagyobbat égtek az égszínkékek, mivel az utolsó körben 1:0-ra kikaptak Dortmundban, így csoportutolsóként zárták a sorozatot, vagyis az Európa Ligában sem folytathatják. Ráadásul nyeretlenek maradtak, egyedüli angol csapatként a Bajnokok Ligája eddigi történetében. A másik mérkőzésen a Real Madrid a tartalékcsapatával verte meg 4:1-re az Ajaxot. Jelenleg ez a különbség a csoport második és harmadik helyezettje között – nem véletlen, hogy az A-B-C-D csoportokban öt forduló után eldőlt a továbbjutók személye. Ez a hatodik már csak a ráadás volt – de minek?

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?