Priskin: a támadást gyakoroltuk

<p>A pozsonyi Slovan és a Videoton, DVSC, MTK hármas hazai pályán, a nagyszombatiak idegenben lépnek pályára ma a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. for-dulójának 1. mérkőzésein.</p>

Jobb helyzetkihasználás

A papírforma szerint a magyar gárdák közül a legkönnyebb dolguk a debrecenieknek lesz, ugyanis ellenfelük, a Zsodino mindössze a nyolcadik helyen áll a jelenleg is zajló fehérorosz bajnokságban. Tavaly már az első selejtezőkörben búcsúzott a Torpedo, amely idén javítani akar. „Az első körben egy amatőr San Marinó-i csapattal játszottunk, amely ellen kötelező volt a továbbjutás. Most egy erősebb ellenfél vár ránk, de célunk, hogy őket is kiejtsük” – mondta az Eb-t is megjárt debreceni védő, Korhut Mihály. „Jó csapatról van szó, mondhatjuk, Boriszov-szintű játékerőt képvisel. Nem véletlenül kerültek be ebbe a selejtezőkörbe – nyilatkozta a Loki csapatkapitánya, Szakály Péter. – Kulcsfontosságú lesz, hogy az első meccsen milyen százalékban tudjuk értékesíteni a helyzeteinket. A La Fiorita ellen is nagyobb arányú győzelmet szerettünk volna aratni, amihez meg is volt a lehetőség, de sajnos nem jött össze.”

Az alapcél kipipálva

Az MTK ellenfele, az azerbajdzsáni élvonalban legutóbb bronzérmes Gabala az előző idényben – többek között a görög Panathinaikosz legyőzésével – bejutott az EL csoportkörébe, ám ott nyeretlenül búcsúzott. Jelenlegi keretében a hazai játékosokon kívül ukrán, francia, grúz, horvát, brazil, szerb, libériai, észt, kazah és lengyel futballista is szerepel. „Az alapcélt már teljesítette a társaság, továbbjutott az első körből a kazahok ellen, a következő forduló már nehezebb dió lesz, de mindent megpróbálunk a sikerért” – jegyezte meg Domonyai László, az MTK klubigazgatója a mai meccs előtt, amelyet a Hidegkuti-stadion átépítése miatt Gyirmóton fognak játszani.

Felveszik a kesztyűt

A Videoton is „albéretben”, Felcsúton fogadja a Csukaricskit. A belgrádi együttes a párharc előtt elveszítette csapatkapitányát: a montenegrói–szerb kettős állampolgárságú szélső hátvéd, Filip Stojkovic a német másodosztályú 1860 Münchenbe igazolt. Intő jel azonban, hogy a Csukaricski két meccsen hat gólt lőtt a kazah Ordabaszinak az első körben. „Ezen a szinten már egyik meccs sem könnyű. Az első fordulóból tanulnunk kell, magunknak tettük nehézzé a visszavágót – utalt a Zaria Balti elleni 0:2-es vereségre Simon Ádám, a Vidi játékosa. – Most el akarjuk kerülni a buta bekapott gólokat. Magabiztos győzelmet várok a csapattól. Nem tartok tőle, hogy túl kemények lesznek a szerbek, ha mégis, fel kell velük venni a kesztyűt.”

Vízumgondok

A nagyszombati Spartak ma a Sirak Gyumri otthonában lép pályára. „Nem ismerjük különösebben az örmény bajnokság második helyezettjét, de jól sikerült a felkészülésünk, ezért bizakodóak vagyunk. Mindent megteszünk, hogy jó eredményt érjünk el – mondta Martin Mikovič csapatkapitány a Spartak honlapjának. – Előny számunkra, hogy a visszavágóra Nagyszombatban kerül sor, így saját szurkolóink előtt vívhatjuk ki a továbbjutást.” Miroslav Karhan vezetőedző nem számíthat három védőjére, a sérüléssel bajlódó Deketre, Čonkára és Čögleyre. Rajtuk kívül a benini Bello, valamint a kameruni Tambe sem tarthatott a csapattal, mert nem kapták meg az örmény vízumot. Így a nagyszombatiak 18 játékossal utaztak a Jerevántól 120 km-re levő Gyumriba.

Újra otthon

A Slovan az új gyepszőnyeggel ellátott Pasienky Stadionban a lett FK Jelgavát látja vendégül. A papírforma biztos pozsonyi sikert ígér. „Az edzéseken elsősorban a támadójátékot gyakoroltuk, remélem, többször is sikerül feltörnünk a lettek védelmét. Fontos meccs előtt állunk, de meggyőződésem, hogy a pályán igazoljuk az elvárásokat, és sima győzelmet aratunk – olvasható Priskin Tamás nyilatkozata az égszínkékek weboldalán. – Örülünk, hogy ismét stadionunkban szerepelhetünk, tetszetős játékkal szeretnénk kedveskedni a szurkolóknak. Természetesen a védekezésről sem feledkezhetünk meg, kapott gól nélkül akarjuk lehozni a mérkőzést.”

Érdekes, hogy már az első meccsek után, holnap kisorsolják a selejtező harmadik fordulójának a párosítását. (MTI, sz. z., ot)

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?