Presztízsmérkőzés Torinóban

Pozsony. Kedden és szerdán játsszák a második csoportkör negyedik fordulóját a labdarúgó Bajnokok Ligájában, s az eddig százszázalékos Milan, a Barcelona és a Manchester United már most bejuthat a legjobb nyolc közé, a negyeddöntő egyenes kieséses szakaszába.

Az egy héttel ezelőtti Manchester United–Juventus BL-meccsen Beckham (balról) passza után a hátvéd Brown (jobbról) szerezte az első gólt. Középen G.Neville Reuters-felvétel A C-csoportban kedden a Dortmund – a szokásos időben, azaz 20.45-kor – a Real Madridot, a Lokomotiv Moszkva pedig – 18 órakor – a Milant fogadja. A háromszor 1:0-ás győzelmet arató Milan esélyesként lép pályára Moszkvában, s győzelme esetén, függetlenül a hátralévő két forduló eredményeitől, negyeddöntős lesz. Sőt, már a döntetlen is elég lenne ehhez Inzaghiéknak, ha a másik találkozón kikapnak a hazaiak.

A Dortmund számára létfontosságú a Real Madrid elleni siker, mert annak elmaradása esetén gyakorlatilag lemondhat a folytatásról. A németek elsősorban a hazai környezet által biztosított lélektani előnyben bízhatnak, mert játéktudásban nem veszik fel a versenyt címvédő vendégeikkel. Ráadásul formájuk sem ad okot az optimizmusra, szombaton a Schalke elleni 2:2-es bajnokin csak a második félidőben, 0:2 után játszott jól Matthias Sammer csapata. Figyelmeztető, hogy a kapus Jens Lehmann azért kapott második sárgája után piros lapot, mert vitába keveredett csapattársával, a brazil Marcio Amorosóval, s ez azt mutatja, nincs egység soraikban. A Real Madrid a világ összes pályáján győzelmi reményekkel várhatja a kezdést, s most sincs ez másképp.

A D-csoportban Juventus–Manchester United és Deportivo La Coruna– FC Basel meccsek lesznek, szintén kedden. A Juve–MU csoportrangadó tétje a vártnál kisebb, de azért nem elhanyagolható. A vendégek már egy plusz ponttal is bekerülnek a negyeddöntőbe, de valószínű, hogy az elmúlt hetekben – igaz, csak hazai ellenfelekkel szemben – többször botló együttes a győzelmet tartja szem előtt. A presztízs ugyanis roppant fontos mindkét klub számára, ez még a múlt heti szigetországi találkozón is így volt. Pedig Marcello Lippi csapatát influenzajárvány tizedelte meg, a pályára lépők mégis mindent megtettek a sikerért, azonban a helytállás mindössze egy tisztes, 2:1-es vereséghez volt elég.

A Deportivónak mindenképpen nyernie kell hazai pályán ahhoz, hogy esélye maradjon a továbbjutásra. Nem lesz könnyű dolguk Tristánéknak, ugyanis a Basel az idei sorozatban már többször megmutatta oroszlánkörmeit, múlt héten le is győzte a spanyol sztárgárdát a svájci kiscsapat.

A mai műsor – C-CSOPORT, 18.00: Lokomotiv Moszkva–AC Milan (játékvezető: Vasszarasz – görög); 20.45: Borussia Dortmund–Real Madrid (Poll – angol, élőben közvetíti a JOJ Televízió).

1. AC Milan 3 3 0 0 3:0 9

2. Real Madrid 3 1 1 1 4:4 3

3. Dortmund 3 1 0 2 3:4 3

4. Lokomotiv 3 0 1 2 3:5 1

D-CSOPORT, 20.45: Deportivo La Coruna–FC Basel (Bré – francia), Juventus–Manchester United (Merk – német).

1. Manchester 3 3 0 0 7:2 9

2. Juventus 3 1 1 1 7:4 4

3. FC Basel 3 1 0 2 2:7 3

4. La Coruna 3 0 1 2 2:5 1

A góllövőlista élcsoportja kilenc játéknap után – 9 gólos: Crespo (Internazionale), Inzaghi (Milan), Van Nistelrooy (MU); 8 gólos: Makaay (Deportivo); 6 gólos: Henry (Arsenal); 5 gólos: Andersson (Lyon), Ayegbeni (Maccabi Haifa), Ibrahimovic (Ajax), Koller (Dortmund), Raúl (Real Madrid), Rossi (Basel), Saviola (Barcelona); 4 gólos: Del Piero (Juventus), Di Vaio (Juventus), Djordjevics (Olimpiakosz), Guti (Real Madrid), Kluivert (Barcelona), Moreira (Lens), Owen (Liverpool), Verón (MU). (O–O, MTI, sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?