Premier League – Oltatlan játékosokat nem nagyon szerződtetnének az edzők

koronavírus-vakcina

A Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint nem valószínű, hogy olyan labdarúgót igazolnának, aki nincs beoltva a koronavírus ellen.

„Nem állunk közel ahhoz, hogy valakit szerződtessünk, de gondolkodtam ezen, és igen, egyértelműen befolyásoló tényező lenne (az oltatlanság)” – mondta a témában korábban kevésbé határozott álláspontot elfoglaló Jürgen Klopp a Tottenham Hotspur elleni vasárnapi mérkőzés előtt. Szerinte egy beoltatlan játékos folyamatos veszélyt jelent a többiekre, szervezési szempontból sok gondot okozhat, pozitív teszt esetén például a közvetlen kontaktokat is el kell különíteni egy időre, az ilyen helyzetet pedig célszerű elkerülni.

Klopphoz hasonló véleményen van Steven Gerrard, az Aston Villa, valamint Patrick Vieira, a Crystal Palace trénere is. Ők úgy vélekednek, az emelkedő esetszámok miatt a szerződtetéseknél figyelembe kell venni, hogy a kiszemelt játékos kapott-e oltásokat.

A PL októberben azt közölte, hogy a játékosok 64 százaléka két oltással rendelkezik, de az omikron variáns terjedése miatt hétfőn így is rekordnak számító 42 pozitív esetet jelentett az előző hétre vonatkozóan.

A megbetegedések miatt már tíz mérkőzést el kellett halasztani, ebből hatot a most hétvégi 18. fordulóból.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?