Sport

Pozsonyban fut Opium Bullet

Bőd Titanilla

2013. szeptember 20. 12:45

Pozsony | Vasárnap Pozsonyban áll rajthoz Opium Bullet, Mikóczy Zoltán dunaszerdahelyi vállalkozó 250 000 euróért vásárolt versenylova, a legendás Overdose testvére.
A kétéves lónak ez lesz a második versenye, első startja a budapesti Blaskovich Jenő Emlékverseny volt, amelyet megnyert. Mikóczy Zoltán már az akkori diadal után említette, hogy a nagy európai versenyek előtt szeretné még egyszer Közép-Európában is megfuttatni Opium Bulletet, s most ez – a pozsonyi lóversenypálya igazgatójának, Marián Šurdának a hathatós közbenjárására is – Pozsonyban meg is valósul.
 
Opium Bullet vasárnap a 16.25-kor kezdődő Kárpáti Díj mezőnyében áll rajthoz, ez egy Listed kategóriájú, 1600 méteres futam. „Ez a kétéves lovak legnagyobb versenye a programban, ami megfelelő próbatétel lehet Opium Bulletnek a nagy európai viadalok előtt. A ló mutatott formája alapján mindenképp szükség van erre a versenyre, mielőtt nagyobb fába vágnánk a fejszénket” – mondta lapunknak Mikóczy Zoltán. Budapesten Opium Bullet rövidebb, 1300 méteres távon futott, de a tulajdonos szerint a plusz háromszáz méter nem jelenthet gondot: „Az idomár és a zsoké véleménye alapján ezzel is meg kell birkóznia, bár később minden bizonnyal sprinter lesz belőle.”
 
Opium Bulletet Pozsonyban is Martin Srnec fogja lovagolni. „Babonából ugyanazt az utat követjük, mint Overdose-nál, ő is Budapesten versenyzett először, aztán Pozsonyban, és mindkét alkalommal Srnec volt a lovasa” – jegyezte meg Mikóczy.
 
A tulajdonos hozzátette, amikor Opium Bulletet nevezte a Kárpáti Díjra, még csak öt ló szerepelt a mezőnyben, végül azonban kilencen lesznek a rajtnál. „Lesz ott még egy lovam, aki vezető lesz Opium Bullet számára – magyarázta Mikóczy. – Van a nevezett lovak között egy nagyon komoly ellenfél is, a Csehországban drága pénzen vásárolt New Attack. De nem az a lényeg, mennyibe került, hanem, hogy ki mit mutat a pályán. Sosem szabad senkit leírni, de bízunk Opium Bullet jó szereplésében.”
Önnek ajánljuk