Pótolható húzóemberek

Pozsony. Szlovákia női kézilabda-válogatottja harmadikként zárta a hétvégi, bajorországi nemzetközi négyes tornát, miközben értékes eredményeket ért el. Svédországgal (25:25) és Németországgal (27:27) döntetlent játszott, alig kapott ki a világbajnok Oroszországtól (28:29).

Pozsony. Szlovákia női kézilabda-válogatottja harmadikként zárta a hétvégi, bajorországi nemzetközi négyes tornát, miközben értékes eredményeket ért el. Svédországgal (25:25) és Németországgal (27:27) döntetlent játszott, alig kapott ki a világbajnok Oroszországtól (28:29).

Vojtěch Mareš, a szlovák csapat cseh edzője óvatosan beszél védenceiről, nehogy eláruljon valami fontos tudnivalót a közelgő, Szerbia-Montenegró elleni vb-selejtező előtt. „Erős riválisok ellen volt alkalmunk kipróbálni felkészültségünket, ezzel elégedett lehetek. Egyedül Gubová és Vlčková sérülése zavarta elképzeléseim megvalósítását – sorolja tapasztalatait, de nem mélyül bele a részletekbe, számolva a szerbek kíváncsiságára. „Mindegyik mérkőzésen valamit gyakoroltunk, így rendre más-más összeállításban játszott a csapat. Ha tudnám, akkor sem árulnám el a vasárnapi világbajnoki selejtező kezdőembereinek nevét” – folytatja titkolódzását, de annyit azért elárul, hogy védencei játékán tapasztalható némi javulás.

„Ellenállóbak, nagyobb az önbizalmuk. Már a selejtezőben is megmutatkozott, hogy olyankor is tudnak nyerni, ha nem megy nekik igazán a játék. Nem omlik össze az együttes, ha az egyiknek nincs jó napja, olyankor egy másik társa vállalja magára a húzóember szerepét. Németországban, az elmúlt hét végén is megmutatkozott, milyen nehéz a sportág legfelső csoportjába ékelődni. Csak kitartó, hosszú munka, legrosszabb esetben is a világ élcsapatai munkastílusának másolása lehet elég a lépéstartáshoz. Ezért fogom követelni, hogy a nyári hónapokban minél többet lehessen együtt a keret, mert a legjobbak is ezen az úton járnak.” (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?