Pontcsúccsal az elődöntőbe

<p>A lehető leggyorsabban, 3:0-s összesítéssel búcsúztatták a komáromi kosarasok a besztercebányai csapatot az Eurovia SBL playoff-negyeddöntőjében.</p>

OROSKY TAMÁS

A komáromiak rögtön az első meccslabdájukat kihasználták, és vasárnap este lezárták a negyeddöntős sorozatot – nem is akárhogyan. A széria harmadik mérkőzésén 128:86-ra verték a besztercebányaiakat, ezzel a dobott pontok számát tekintve szezoncsúcsot értek el. Sőt, a Szlovák Kosárlabda-szövetség hozzáférhető adatai szerint az utóbbi hat évben egyszer sem szereztek ennyi pontot a komáromiak egy meccsen, még hosszabbítás után sem.

„A három playoff-meccs közül a vasárnapi találkozón valósítottuk meg igazán a mi játékunkat, azt, amivel egész évben sikereket arattunk. Minden nagyon összeállt. Megvolt a motiváció, hogy a legjobb négybe kerüljünk, hogy ne kelljen még egyszer Besztercebányára utazni, a dobásaink bepotyogtak, és mindenki automatikusan tudta, mit kell tennie” – nyilatkozta lapunknak Ladislav Stojanov, a komáromiak játékosa.

Az MBK Rieker Com-Therm gárdája idén sokpontos, gyors meccseket játszik, a besztercebányaiak elleni volt a tizedik extraligás mérkőzésük, amikor a bűvös száz pontot is túllépték. „A vendégek most is nyerni akartak, de mi harciasabbak, gyorsabbak, jobbak voltunk. Ennek hatására viszont elég gyorsan feladta a meccset a Grznár-csapat” – jegyezte meg a magyarul kitűnően beszélő Stojanov.

A 26 éves játékos szerint egyértelműen az első, jóval izgalmasabban alakult meccs volt a kulcsfontosságú a sorozatban, amikor a komáromiak 90:85-re győztek. „A playoffban az első találkozó a legfontosabb. Azután, hogy ezt megnyertük, már pszichésen könnyebb volt a folytatás. Besztercebányán a hazaiakon volt a győzelmi kényszer. Kétszer is vezettek 8–10 ponttal, de mi vissza tudtunk jönni a meccsbe, és végül 110:107-re nyertünk hosszabbítás után. A Szlovák Kupát is beleszámítva az idei szezonban mind a nyolcszor legyőztük ellenfelünket, teljesen megérdemelten jutottunk tovább – mondta Stojanov, aki nem tartja negatívumnak, hogy a pozsonyi Inter elleni elődöntő csak jövő szombaton kezdődik meg. – Legalább több időnk lesz a renegerálódásra. És az Inter is egészen más kosárlabdát játszik, Miljan Csurovics edzőnek lesz lehetősége alaposan felkészíteni minket erre.” (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?