Polovic: „Nekünk többet kell güriznünk”

<p>Világraszóló sikert ért el néhány napja a szlovák vízilabda-válogatott, amely a rendes játékidőben kivívott döntetlen után (11:11) csak ötméteresekkel kapott ki (6:7) a regnáló olimpiai bajnok szerbektől a Világliga selejtezőjében</p>

A mérkőzésen egy gólt szerző Polovic Krisztiánt, a kaposváriak pólósát telefonon értük utol.

Hogyan élte meg a mérkőzést és a remek eredményt?

Nagy pluszt jelent egyéni és csapatszinten is. Az aktuális olimpiai bajnokkal játszottunk döntetlent, még ha nem is a teljes brigád ellen. Meg is verhettük volna a neves ellenfelet, de sajnos nem éltünk a kínálkozó esélyekkel. De így is nagyon jó eredményt értük el a híres-neves riválissal szemben.

2015-ben a Magyarország elleni (12:13) kassai Világliga-selejtezőt élete élményének nevezte. Nyitranovákon a szerbek elleni derbi hangulata felért az akkorival?

Megvolt az a hangulat. Természetesen teljesen más körülmények között játszottunk, de a légkör vetekedett a kassai meccsével.

A szerbek részéről érezhető volt bizonyos lebecsülés, vagy ennyire jó napot fogott ki a szlovák csapat?

Is-is. Csak két riói olimpiai bajnok volt a szerbeknél, a sztárok pihenőt kaptak. Erre mi nem számítottunk, a sok újonc kellemes megleptés volt számunkra, legalábbis annyiban mindenképp, hogy mi összeszokottabbak vagyunk. De aztán úgy voltunk vele a meccs előtt, hogy talán ez rosszabb, mint ha az eredeti gárda játszana, mert a fiatalok mind nagyon bizonyítani akarnak majd, hogy helyük van a csapatban. De végig tartottuk velük a lépést.

Ötméterest nem szeretett volna dobni?

Aki úgy érzi, hogy bedobná a büntetőt, az vállalja. Én is odamentem, mert a balkezes büntetőző meg szokta zavarni az ellenfél kapusát. A szlovák válogatottban általában maguk a játékosok döntik el, kik lesznek a dobók, s mivel ez csapatsport, nem zavar, ha más kap lehetőséget. Pechünkre a csapatkapitány, Juraj Zaťovič kétszer is hibázott, de az ötméteresek már szerencsejáték.

A szerbek ellen megszerzett pont után már nem is lehet más céljuk a selejtezőcsoport második részében, mint visszavágni a románoknak a 12:10-es vereségért, és újra legyőzni a németeket (10:7)...

Igyekszünk így tenni (nevet). A szlovák csapatnak nincs olyan híre, mint a spanyoloknak, olaszoknak vagy akár franciáknak, mi hátrányosabb helyzetből indulunk, többet kell lerakni az asztalra, mert nekünk nincs presztízsünk a bírók szemében, többet kell gürizni az ítéletekért. Már csak ezért is úgy érzem, nagyon parázs meccsünk lesz februárban Németországban...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?