Pofonok a zempléni pályákon

Királyhelmec/Lasztomér. A kelet-szlovákiai IV. liga déli csoportjának utolsó őszi fordulójában olykor inkább a szorítóban látott jelenetek szemtanúi voltak futballrajongók a királyhelmeci és a lasztoméri futballpályán.

Királyhelmec/Lasztomér. A kelet-szlovákiai IV. liga déli csoportjának utolsó őszi fordulójában olykor inkább a szorítóban látott jelenetek szemtanúi voltak futballrajongók a királyhelmeci és a lasztoméri futballpályán. Az első jelentések ugyan arról szóltak, hogy a helmeci találkozón a játékvezető egyetlen lapot sem húzott elő a zsebéből, ám ahogy az később kiderült, Sendek bíró a sokat durváskodó hazaiakat négy, a vendégeket három sárga lappal büntette. Ráadásul mindkét csapatból egy-egy labdarúgót (Petruska, ill. Grendel) küldött a rendes játékidő letelte előtt zuhanyozni. A heves vérmérsékletű Grendel a 15. percben a hazaiak csatárát, Molnár Gábort egyetlen ökölcsapással földre terítette. Az esetnél egymás torkának ugrottak a futballisták, legalább tizen püfölték egymást. Beleizzadtak a bírók, mire rendet teremtettek a játéktéren. A folytatásban szikrázó belemenések egész sorát produkálták a futballisták. A 65. percben a vendégek egyik védője alattomosan felrúgta Dako Dénest. Megmozdulása csak olaj volt a tűzre. Ennél a vérlázító jelenetnél a hazai védő, Petruska Zoltán idegei felmondták a szolgálatot. Természetesen ő sem úszta meg az esetet piros lap nélkül. Újfent elszabadult a pokol, a kapusokat leszámítva mindegyik játékos lökdösődött, kakaskodott az egycsapásra arénává változott játéktéren. Ismét állt a játék, szaporodtak a lapok. Szerencsére a játékvezetőnek nem kellett idő előtt befejezni a mérkőzést, melyet a vendéglátók 4:1 arányban nyertek meg. A Kelet-szlovákiai Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága Petruskát két, Grendelt három találkozóra szóló eltiltással sújtotta.

A lasztoméri találkozó (Lastomír–Slivník 3:1) ugyan sportszerű keretek között zajlott a pályán, ám annak lefújása után ott is rendbontásra került sor. Történt ugyanis, hogy a vendégcsapat egyik labdarúgója, Jozef Ďurček keresetlen szavakkal, magából kikelve bírálta az öltözőben uralkodó mostoha állapotokat. Becsmérelte a rendezőséget. Nevezetesen azt sérelmezte, hogy a novemberi vasárnapon hideg vízben kellett a meccs után lezuhanyoznia. Nemtetszésének előbb néhány goromba mondattal adott nyomatékot, majd a nagyobb hatás kedvéért teátrális mozdulattal bevágta maga után a kiszolgáló létesítmény ajtaját. Bár ne tette volna. Két hazafelé tartó lasztoméri szurkoló ugyanis azonnal ütlegelni kezdte Ďurčekot. Az inzultus kárvallotja sem volt rest, hanyatt-homlok csapata autóbuszához rohant. A készenlétben álló buszsofőr nyitott ajtóval várta a menekülő futballistát. Szerencsére jól működött a szerkezet, hiszen amint a végveszélybe került focista biztonságba került, máris hermetikusan bezárult. A járművet még egy kis ideig ostromgyűrűben tartották a hazaiak, ám az indulatok csakhamar lecsillapodtak, a szilvásújfaluiak nagyobb problémák nélkül hazaindultak. Ahogy a zempléni pályákon történtek is tanúsítják, az alacsonyabb osztályú bajnokságokban olykor elszabadulnak az indulatok, sportszerűtlen jelenetek tarkítják a mérkőzéseket. Csak azt nem értjük, miért nem tettek említést a tudósítók a kirívó rendbontásokról, a kiosztott lapokról... (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?