Peter Prevc diadala

A szlovén Peter Prevc nyerte meg a 64. síugró Négysáncversenyt.

A szlovén Peter Prevc nyerte meg a 64. síugró Négysáncversenyt. A 23 éves versenyző a sorozat első állomásán, Oberstdorfban harmadik volt (itt a verseny alakulásába erősen beleszóltak a bírók is, akik enyhén szólva is furcsán rakosgatták az indulási kapukat, hogy végül a hazai Freundot hozzák ki győztesnek), de ezután már nem lehetett megállítani: győzött Garmisch-Partenkirchenben, Innsbruckban, és végül Bischofshofenben is. Eddig csak egyetlen síugró nyerte meg a Négysáncverseny mindegyik állomását: a német Sven Hannawald 2002-ben.

Prevc összetettbeli sikerével hét éven tartó széria szakadt meg, amely során mindig osztrák versenyző bizonyult a legjobbnak.

„Boldog vagyok, hogy az idei Négysáncversenyen ilyen jól szerepeltem. Nem hittem volna, hogy ennyire jól fog menni. Fantasztikus ez az eredmény, de mindig lehet jobban ugrani” – nyilatkozta a győztes.

Prevc a második szlovén győztes, előzőleg 1997-ben Primoz Peterka tudott nyerni.

Prevc számára a nagy előd egyszerre követendő és intő példa: Peterka ugyanis alkoholproblémákkal küszködött. Prevc azonban mindig higgadt és szerény. „Megtanultam, hogyan maradjak összeszedett, és hogyan álljak fel a kudarcok után” – nyilatkozta Prevc, aki olimpián és vb-n is állt már dobogón, de az arany még hiányzik a gyűjteményéből. (MTI, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?