Peter Bondra is igent mondott

Tegnap délelőtt Pozsonyból elutazott a szombaton kezdődő jégkorong-világbajnokságra a címvédő szlovák válogatott, amely ma Göteborgban a svéd együttes ellen játszik előkészületi mérkőzést.

Kedden utazott Skandináviába a világbajnok szlovák jégkorong-válogatottTASR-felvéteÉrdekesség, hogy a vb főpróbájára abban a Scandinavium-csarnokban kerül sor, ahol egy évvel ezelőtt világbajnokok lettek a szlovákok. František Hossa vezetőedző (Ján Šterbák a segítője) 23 játékossal utazott a skandináv országba, Miroslav Šatan tegnap délután csatlakozott a többiekhez. A szakvezetés nagy örömére az NHL-ben szereplő Washington (nem kis meglepetésre a Tampa Bay verte ki) sztárja, Peter Bondra is jégre lép a finnországi világbajnokságon (április 26–május 11.). Mivel a csatár csak a hét végén kel útra, ezért szinte biztos, hogy nem játszik az ukránok elleni, vasárnapi nyitómérkőzésen. Jozef Stümpel viszont már csütörtökön, Ján Lašák kapus pénteken megérkezik a vb egyik színhelyére, Helsinkibe.

A mai, svédek elleni előkészületi meccsen (19.00) azok lépnek jégre, akik a korábbi találkozókon – különféle okok miatt – nem szerepelhettek. „Staňa lesz a kapus, a hátvédsorban bemutatkozik a Višňovský, Suchý duó, elöl pedig Pálffy, Zedník, Országh és Nagy. A kisebb sérüléssel bajlódó Milo szerdán, több mint valószínű, nem játszhat, ám az orvos szerint vasárnapra szinte biztos, hogy felépül” – mondta az elutazás előtt František Hossa, akinek a következő keret áll rendelkezésére Göteborgban: Pavol Rybár (Slovan Bratislava), Rastislav Staňa (Portland, AHL)–Martin Šterbák (Hämeenlinna), Ladislav Čierny (Lada Togliatti), Dušan Milo (MoDo), Tomáš Malec (Carolina, NHL), Peter Podhradský (Cincinnati, AHL), Richard Lintner (Pittsburgh, NHL), Ivan Majeský (Florida, NHL), Ľubomír Višňovs-ký (Los Angeles, NHL), Radoslav Suchý (Phoenix, NHL)–Zdeno Cíger, Richard Kapuš (mindkettő Slovan Bratislava), Ľubomír Vaic (SaiPa), Peter Sejna (Colorado/St. Louis, NHL), Stanislav Gron (Vítkovice), Miroslav Hlinka (MoDo), Žigmund Pálffy (Los Angeles, NHL), Richard Zedník (Montreal, NHL), Miroslav Šatan (Buffalo, NHL), Ladislav Nagy, Branko Radivojevič (mindkettő Phoenix, NHL), Vladimír Országh (Nashville, NHL).

Érdekesség, hogy a hazai élvonalbeli bajnokságból, az Extraligából mindössze három játékos található a keretben, mindhárman a bajnok Slovan együttesében hokiznak. Zdeno Cíger, aki a Tampa Bayben profiskodott, idő előtt tért haza a tengerentúlról, s befejezte, de féléves szünet után meggondolta magát, s a pozsonyi együttesben folytatta. A playoffban ő volt a kékek legjobbja, s František Hossa meghívását is elfogadta. „Nagyon jó csapat van kialakulóban, de hogy mire lesz képes, azt egyelőre nem tudni. Szerintem a finnországi világbajnokságon is a pillanatnyi forma dönt majd az érmek sorsáról” – nyilatkozta a 106-szoros válogatott Cíger.

A szlovák hokiválogatott (a jelenlegi keretben 15 világbajnok található) csütörtökön délelőtt Göteborgból a vb színhelyére, Helsinkibe utazik, ahol a csoportküzdelmek során vasárnap az ukránokkal (19.00), egy nappal később a japánokkal (15.00), egy hét múlva szerdán pedig a németekkel (15.00) mérkőzik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?