Petényi Tamás bajnoki ezüstérme

Petényi Tamás

Rózsahegyen zajlott a Chessfest 2019 nemzetközi sakkfesztivál, melynek keretében férfi és női egyéni bajnokság is volt. A férfiak 10 résztvevős nagymestertornáján a dunaszerdahelyi Petényi Tamás kitűnően szerepelve ezüstérmet szerzett. 
 

A csallóközi nemzetközi mester nyolcadik kiemeltként indult, és négy győzelem, három döntetlen és két vereség a mérlege a 9 fordulós zárt tornán. „Nagyon szoros, izgalmas volt a verseny. Markošt, Gažíkot és Ftáčníkot leszámítva a teljes szlovák élmezőny indult. Körbeverések után sokszor változott a sorrend. Győzelemmel kezdtem, később a negyedik és hatodik fordulóban kikaptam, de a hajrában háromszor nyertem, ami az érmesek közé emelt. Hatalmas volt a csata az elsőségért, hiszen az utolsó kör előtt még hatan lehettek bajnokok. Én Maník nagymesterrel játszottam, először sikerült legyőznöm, éppen a legjobbkor, a megszerzett pont szinte aranyat ért. Hárman végeztünk 5,5 ponttal, csak a segédpontok döntöttek a sorrendről.” – mondta lapunknak az első felnőtt bajnoki érmét szerző versenyző. 


Ugyanitt volt a nyílt verseny keretében a nők bajnoksága is, melyben a bősi színekben induló Kolodits Renáta 6 ponttal bronzérmes lett, a komáromi Jakab Béla pedig 6,5 ponttal harmadikként zárt a nyílt versenyen. 
 

Érdekes

CHESSFEST, Rózsahegy – országos felnőtt bajnokság (10 résztvevő, 9 forduló):

2. Petényi Tamás (Dunaszerdahely) 5,5. 
Női egyéni bajnokság a nyílt verseny keretében: 3. Kolodits Renáta (Bős) 6. 
Nyílt verseny: 3. Jakab Béla (Komárom) 6,5.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?