Petárda a szurkolók közé

<p>Több embert megsebesített az a pirotechnikai eszköz, amelyet ismeretlen elkövetők dobtak a rózsahegyi drukkerek szektorába a vasárnap esti Slovan–Ružomberok Corgoň ligás labdarúgó-mérkőzés 82. percében. Az ügyet a Szlovák Labdarúgó-szövetség és a rendőrség is vizsgálja.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A bajnok Slovan 3:2-re legyőzte az addigi éllovas rózsahegyieket a Corgoň Liga 6. fordulójának rangadóján, a fő témát mégsem Halenár 116. bajnoki gólja vagy a rózsahegyi Tawamba szezonbeli hatodik találata jelenti, hanem a 82. percben lejátszódott incidens. Nyolc perccel a meccs lefújása előtt valakik pirotechnikai eszközt (egyes értesülések szerint katonai gránátot) dobtak a vendégszektorba, amely három embernek okozott komolyabb sérülést, köztük két gyereknek.

„A kilencéves kislányt és tizenhárom éves bátyját a kramárei kórházban látták el – tájékoztatott Tatiana Kurucová, a pozsonyi kerületi rendőr-főkapitányság szóvivője. – Egy 22 éves férfi hét napon belül gyógyuló fejsérüléseket, mellkasi zúzódásokat szenvedett.”

Tegnap további öt szurkoló fordult Rózsahegyen orvoshoz halláskárosodás miatt.

A szóvivő hozzátette, hogy a rendőrség eddigi információi szerint a tettet Slovan-drukkerek húszfős csoportja követte el. „A gyanúsítottak fekete trikót viseltek, melynek elején a PSYCHO BOYS, hátán pedig a Trnávka felirat szerepel” – mondta Kurucová.

A petárdadobálás felháborította a szlovákiai futballtársadalmat, megszólalt Ján Kováčik, a Szlovák Labdarúgó-szövetség elnöke is. „Sokkolt a tény, hogy magukat futballszurkolóként feltüntető egyének képesek emberi életeket veszélyeztetni. Ami a Slovan– Ružomberok meccsen történt, az soha nem ismétlődhet meg. Azon leszek, hogy minél alaposabban kivizsgálják az esetet, és hogy a bűnösöket a lehető legszigorúbban megbüntessék” – nyilatkozta Kováčik.

Az esettel ma rendkívüli ülésen fog foglalkozni a szövetség fegyelmi bizottsága.

A Slovan hivatalos állásfoglalásában elhatárolódott az erőszak bármely formájától, s bocsánatot kért az érintett nézőktől. „Mindent megteszünk azért, hogy a jövőben hasonló eset ne fordulhasson elő, már a szerdán esedékes Slovan–Senica meccsen lesznek változások. Jelenleg azon igyekszünk, hogy minél több információt szerezzünk az elkövetőkről. A kamerarendszer által készített felvételeket a rendőrség rendelkezésére bocsátottuk. A klub egyúttal feljelentést tett ismeretlen tettes ellen testi sértés miatt, s 5000 euró jutalmat ajánl fel minden nyomravezetőnek. Ha kiderül, hogy ki volt a tettes, az ŠK Slovan futballklub örökre kitiltja a hazai mérkőzésekről” – olvasható a pozsonyi egyesület közleményében.

A Slovan egyik szurkolói csoportja, a Belasá šlachta szintén közleményben határolódott el a történtektől, hangsúlyozva, a petárdát biztosan nem ennek a csoportnak a tagja hajította a rózsahegyiek közé.

A pirotechnikai eszközök használata egyébként tilos a szlovákiai stadionokban, de a beléptetésnél általában csak tessék-lássék motoznak a biztonsági őrök (ha egyáltalán). A szövetség a petárdák használatáért általában pénzbírsággal szokta büntetni a klubokat, ilyen súlyos esetre azonban korábban még soha nem volt példa. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?