Peking: két-három érmet jósolnak a magyaroknak és a szlovákoknak is

vlhova

A Gracenote elemző cég három, míg az AP hírügynökség két érmet jósol a magyar sportolóknak a pekingi téli olimpiára. A szlovákoknak mindkét előrejelzés három érmet előlegez meg.

A Nielsen adatelemző cég leányvállalata, a Gracenote tegnap tette közzé friss jóslatait a pekingi téli olimpiára vonatkozóan. A cég novemberben még egy-egy aranyat, ezüstöt és bronzot várt a magyaroktól, az előrejelzés azonban januárra módosult két ezüstre és egy bronzra, és ez azóta sem változott. Az olimpiát megelőző utolsó kimutatásban Magyarország ezzel a három éremmel az országok közötti rangsorban a 21. helyen végezne – számolt be róla az MTI.

A Gracenote szerint Szlovákiának is három éremre van esélye, a prognózis szerint mindegyik éremből egyet gyűjt majd a delegáció, így a finnekkel együtt a 18. helyet szerzi meg az éremtáblázaton.

Az adatelemző cég honlapján csak az általa legesélyesebbnek tartott tíz nemzet esélyeit részletezi, azaz nem derül ki, hogy konkrétan mely magyar és szlovák sportolóknak jósol érmet.

A Gracenote számításai szerint húsz nemzet sportolói szereznek majd aranyérmet Pekingben, mind közül a legtöbbet Norvégia, amely 21 győzelme mellett további 13 második és 10 harmadik helyet gyűjt be. Sportolói elsősorban sífutásban és sílövészetben lehetnek sikeresek, az előrejelzések szerint 28 érmet ebben a két sportágban szereznek. Négy évvel ezelőtt, Pjongcsangban Norvégia 14 elsőséggel és 39 éremmel végzett a rangsor első helyén.

Az AP amerikai hírügynökség jóslata ennél konkrétabb, hiszen nevén nevezi az éremesélyeseket – ez szerint a magyarok kizárólag gyorskorcsolyában, a szlovákok pedig csak alpesi síben lesznek dobogósok.

A hírügynökség szerint a magyarok két bronzérmet nyernek a holnap rajtoló pekingi játékokon. A 109 szám dobogósait megjósoló összeállításban két rövid pályás gyorskorcsolyázó, Liu Shaolin Sándor és az amerikai születésű Krueger John-Henry szerepel bronzérmesként, előbbi 500 méteren, utóbbi 1000 méteren. Az 5000 méteres férfi váltó ugyan címvédőként indul majd Pekingben, de az AP prognózisában nem szerepel az első három között.

Az AP szerint mindhárom szlovák érmet Petra Vlhová szerzi: óriás-műlesiklásban aranyat, műlesiklásban és kombinációan pedig ezüstérmet lehet remélni tőle.

(TASR, MTI, lz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?