Peches évben csak négyesben

Nemzetközi sikerben is reménykedve készítette fel a komáromi kajak-kenus klub a tavalyi versenyidényre a fiatal Győri Tibor, Likér Péter egységet. A fiúk kijutottak ugyan a brazíliai junior világbajnokságra, de csak a kajak négyes tagjaiként.

Balról: Polhammer László, Győri Tibor, Likér Péter Somogyi Tibor felvételei Lát esélyt az idei ismétlésre Polhammer László edző? „Azóta megváltozott a helyzet: Győri bevonult katonának, s jelenleg az ŠKP Bratislava versenyzője. Ő már nem az én tanítványom. Maradt Likér, akivel az augusztusi zágrábi junior és a 23 éven aluliak számára először kiírt Európa-bajnokságra készülünk. Egye lőre nyitott, hogy egyesben fog-e versenyezni, vagy összeül-e valakivel. A korábbi években, Riszdorferék idejében volt négy versenyzőm, lehetett válogatni, most egyetlen ember tűnik ki. Új helyzetbe kerültem én is.”

A nevelőedző szerint peches év volt 2001, mert a vb-szereplést eldöntő szlovákiai bajnokságon tanítványai K2-ben nem győztek, így maradt a K4-es hajó. „Ez azért kár, mert az ifjúsági korosztályban utoljára szerepelhettek együtt, Győri közben már a felnőttek közé lépett.”

Milyen emléket hagyott a fiúkban az elmúlt esztendő? Likér Péter a gadóci mezőgazdasági középiskola harmadikosa: „Elsődleges célunk a vb-részvétel volt. Azért akartunk párosban indulni, mert láttuk, hogy a K2-esben lenne esélyünk egy jó szereplésre. Egyetlen bajunk támadt: volt Szlovákiában egy nálunknál jobb, az előző év Eb-bronzérmes egysége. Velük kellett felvennünk a versenyt, de az utolsó összecsapáson – nem csak a mi hibánkból – kikaptunk tőlük, így a párosban elúszott az indulási lehetőség. Végül a K4-es hajó hatodik helyével elégedettek voltunk, de ennél többet vártunk. Az is igaz, hogy mindössze tíz napunk maradt az összeszokásra, ami nagyon kevés idő. Legnagyobb eredményemnek mégis a bochumi regattán K2-ben ezren elért második helyünket tartom. Tibi előtte egyesben versenyzett, s aznap hatszor állt rajthoz. Ezzel együtt ér sokat ez az ezüstérem.”

Győri Tibor: „Mindketten csalódottak voltunk, mikor nem sikerült a K2-ben kiharcolni a vb-részvételt. Jól éreztem magamat a négyesben is, de a párosban volt az igazi. Hogy mi következik a felnőttek között? Nagyon nehéz lesz valamit mutatnom, de igyekezni fogok. Minél jobb eredményre törekszem majd, szeretnék az idén kijutni a felnőtt világbajnokságra. Először egy másik fiúval megpróbálom a K2-est, aztán az idény közben kiderül, mire egységbe leszek jó. Tudom, hogy nagy ugrás az ifiből a felnőttek közé ékelődni, de elképzelésem megvalósítása nem lehetetlen. Meglepetést is okozhatok. Helyzetem annyival változott a katonaság alatt, hogy többet edzhetek. Korábban ugyanis reggel iskolába mentem, most edzéssel is kezdhetem a napot.”

Átalakul a csónakház

Komárom. Polhammer László, a komáromi csónakház vezetője arról is beszámolt lapunknak, hogyan folytatódik a létesítmény novemberben kezdődött átalakítása: „Amikor az időjárás megengedi, gyors ütemben folyik a munka. A felkészülésben nincsen semmilyen hiány, mert a torna- és súlyzóterem, a tanmedence működik tovább. Az épület másik fele készül, már az első emelet tetőzetén dolgoznak.” (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?