Paulik újra a kispadra kényszerült

Február második hete kisebb földrengést hozott a férfi extraligás komáromi MBK Rieker kosárlabdaklubban. Jozef Robel klubelnök és főtámogató azonnal hatállyal menesztette Milan Černický edzőt, mert fölöttébb elégedetlen volt a csapat teljesítményével.

Február második hete kisebb földrengést hozott a férfi extraligás komáromi MBK Rieker kosárlabdaklubban. Jozef Robel klubelnök és főtámogató azonnal hatállyal menesztette Milan Černický edzőt, mert fölöttébb elégedetlen volt a csapat teljesítményével. Ugyancsak elküldték Suchoňt, aki irányítóként semmi maradandót nem tett a pályán, és a helyére hét közben leigazolták a szerb Miljan Csurovicsot. Tőle a bajnokság közben váltak meg a nyitraiak, korábban Losoncon kosarazott. És hogy ne maradjon üresen az edzői kispad sem, ezt a munkát újra Paulik József sportigazgató végzi. Vele beszélgettem a mozgalmas hétről.

Hetekkel ezelőtt még annak örült, hogy nem kell edzőként idegeskednie a kispadon, s nem is vágyott vissza erre a posztra, hétfő óta mégis a komáromiak szakmai irányítója. Parancsba kapta Robel klubelnöktől, hogy vegye át a csapatot, vagy nem tudta tovább nézni játékosaik idegenbeli vergődéseit a bajnokságban?

Nem parancsra történt a visszatérésem. Felkérés volt inkább, amit egy egyhónapos vajúdás, időhúzási taktikázás előzött meg. Ugyanakkor eléggé kiérződött az elnök szavaiból, hogy más lehetőségem nincsen. Komoly összeggel száll be a klubba, s úgy látta, betelt a pohár, főleg az utóbbi megalázó vereségek erősítették meg elhatározásában. Véleménye szerint romlott a csapat teljesítménye. Negyedik ugyan a pontvadászatban, ami nem rossz helyezés, de nem nagy dicsőség az élbolyban lenni, mert visszaesett az Extraliga színvonala, több együttes meggyengült, mi azonban szinte változatlan kerettel folytattuk. Kiveszett a csapatból a hajtás, a motiváció, rendre erőnléti gondok jelentkeztek.

Ideiglenesen lett újra a csapat mestere. Már vannak utódjelöltek?

Ott még nem tartunk. A bajnoki évad végéig mindenképpen én maradok a kispadon. A folytatás még nyitott kérdés, de nem szeretnék tovább edzősködni, nekem nyugalomra van szükségem, hatvan után már nem vágyik az ember ilyen idegfeszítő szerepkörre.

Szerdai bravúros lévai győzelmük már a Paulik-szigor eredménye, vagy az új szerzemény, Csurovics érdeme?

Nem Csurovics dobta a győztes kosarunkat, mint az a sajtóban megjelent, hanem Kollár, akinek az utolsó harminc másodpercben a két ponton kívül egy-egy lepattanó- és labdaszerzése is volt. Neki oroszlánrésze van abban, hogy végül némi sportszerencsével 65:63-ra nyertünk. Léván sokáig vezettünk, s a hajrá izgalmaiban tudtunk felülkerekedni. Az is tény, hogy a korábbi meccseken rosszul védekezett a csapat, rengeteg kosarat kaptunk. Az idényben először fordult elő, hogy idegenben hetvennél kevesebb pontot szerzett az ellenfelünk, amiben az is közrejátszott, hogy a csapat hajlandó volt utasításaim szerint védekezni.

Csurovics jó irányító, de szeret önzősködni. Rövid időn belül két csapat is megvált tőle. Nem tartanak attól, hogy megbontja a komáromi kosaras gépezetet?

Nem úgy mutatkozik. Van olyan profi, hogy megértse, mi a dolga. Nekünk – Suchoň elküldése után – kellett még egy irányító. Csurovics tudja, milyenek az elvárásaink, s reméljük, magával ragadja a többieket is.

Ma a Handlovát fogadják. Mit ígérhet az igényes hazai közönségnek?

Komoly ellenfél látogat hozzánk, három-négy nagy jó kosarassal. Magasabbak is, mint a mi játékosaink. Ennek ellenére győzelemre készülünk. Szupper ugyan fájlalja a lábát, de a többiek rendben vannak. A fiúk is azt mondták: nem elégszenek meg a negyedik hellyel, még előbbre is kerülhetünk a rájátszásban. Ehhez – a közönség biztatása mellett – egy lépcsőfok lehet a mai siker.

A MAI MŰSOR

A férfi Extraliga rájátszásában ma a 3. forduló következik. A műsor, az 1-6. helyért, 17.30: Svit–Lučenec; 18.00: Komárno–Handlová, Nitra– Levice; a 7-10. helyért, 17.00: Prievidza–Žilina; 18.00: Inter–Košice. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?