Paulík: A cserepadok közti különbség dönthet

OROSKY TAMÁSKomárom.

OROSKY TAMÁS

Komárom. Fontos lépést tehet a döntőbe jutás felé az MBK Rieker kosárlabdacsapata a férfiextraliga elődöntőjének mai (18.00) harmadik mérkőzésén: ha újfent legyőzi az iglóiakat (és ezzel megőrzi veretlenségét az idei playoffban), a négy győzelemig tartó sorozatban szinte behozhatatlan, 3:0-s előnyre tehet szert.

„Az Iglón megszerzett győzelmünk akkor ér valamit, ha a szombati hazai találkozót is megnyerjük – hangsúlyozta lapunknak Paulík József, a komáromiak menedzsere. – Tudatosítani kell, hogy 2:0-nál még nincs vége a sorozatnak, a legjobb négy közé bejutott gárdák pedig szinte egyforma képességűek, így minden meccsen végig koncentrálni kell.”

Ezt az MBK Rieker játékosai Iglón is megtapasztalhatták, a szerdai mérkőzés ugyanis csak hosszabbításban dőlt el. „Minden sportban nagyon fontos a hazai pálya előnye, de a kosárlabdában még fontosabb az orientáció miatt. Ha valaki nyerni akar idegenben, ezt a hátrányt le kell dolgoznia, nekünk pedig sikerült” – mondta Paulík a 104:100-as komáromi győzelemről, hozzátéve, hogy a bírók erősen megkérdőjelezhető meccs végi döntései sem tudták kizökkenteni csapatát a ritmusból.

Egy héttel ezelőtt ugyanis önbizalom-növelő, 95:67-es győzelmet arattak a komáromiak a sorozat első meccsén, amely már a mérkőzés felénél eldőlt. „Nagyon jól védekeztünk, így a gyors indításokkal a támadás is könnyebben ment. Minden mutatóban jobbak voltunk, osztálykülönbséggel vezettünk, így minden kosarasunk több játéklehetőséget kapott.”

Paulík szerint épp ebben, a valódi csapatjátékban keresendő a komáromi sikerek titka. „Nálunk nem az van, hogy egyvalaki dobna 30 pontot meccsenként, hanem négyen-öten is két számjegyű pontszámot érnek el. Az iglóiak ellen megmutatkozott, hogy sokkal hosszabb a kispadunk: míg a mi csereembereink mindkét meccsen közel 40 pontot szereztek, addig a keletieknél ez a szám csak 15 körül volt. Reméljük, ez a szombati találkozón is így lesz” – tette hozzá az MBK Rieker tisztségviselője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?