Partiban van a Partizannal a Videoton

<p>Gól nélküli döntetlennel végződött a Partizan Beograd és a Videoton összecsapása a labdarúgó Európa Liga-selejtező playoffjának első mérkőzésén, ezzel a magyar csapat megőrizte esélyét a csoportkörbe jutásra.</p>

Pátkai ziccere kimaradt

A zárt kapuk mögött játszott mérkőzés (csak száz vendégdrukker láthatta a helyszínen a találkozót) izgalmasan indult a mérkőzés, ugyanis előbb a Partizannak volt egy kapufája, majd a Videoton is gólt szerezhetett volna. Ezt követően viszont sokkal óvatosabbá vált a játék, a kapuk alig forogtak veszélyben, mindössze Djurdjevicsnek volt egy olyan lövése, amely épphogy célt tévesztett. Az első félidő derekán sokat töredezett a játék, a szünet előtti percekben viszont a Videoton futballozott veszélyesebben, gólt azonban nem sikerült szereznie.

A folytatásban ismét mindkét gárda a biztonságra törekedett, egyik sem vállalt komolyabb kockázatot. A hajrában sem változott a játék képe, úgy tűnt, mindkét félnek megfelel a döntetlen, az utolsó pillanatokban mégis nyerhetett volna a magyar bajnoki ezüstérmes, de a szerbek kapusa nagy bravúrral védte Pátkai Máté közeli lövését.

Meglepetés nélkül

„Rengeteget írtak erről a mérkőzésről amiatt, hogy a Partizan a volt edzője és játékosai ellen lépett pályára, pedig nem először történt ilyen a futballtörténelemben – nyilatkozta a lefújás után Marko Nikolics, a Videoton vezetőedzője. – Aztán a meccs sajnos nem hozta azt a szintet, mint amilyen felfokozott volt a várakozás. Nem vagyok elégedett a játékkal, de nekünk összesen hét hiányzónk volt, hiszen a meccs alatt is elveszítettük sérülés miatt három labdarúgónkat. Ennek ellenére fiatal csapatunknak volt esélye a végén a győzelemre is. Ezzel elégedett vagyok, azonban nyerni szerettem volna.”

Nikolics hozzátette, azt is bánja, hogy megszakadt a Videotonnak az a sorozata, hogy mindegyik mérkőzésén gólt szerez, és figyelmeztetett, a 0:0 azt jelenti, Felcsúton, a visszavágón minden elölről kezdődik, mintha ezt a meccset le sem játszották volna.

„A párharc első felvonásán egyik együttes sem tudta meglepni a másikat, most pedig még jobban ismerik egymást a játékosok, vagyis a második találkozón nüanszok döntenek a továbbjutásról” – vélekedett kollégája, a Partizan kispadján ülő Miroszlav Djukics.

Nézők nélkül unalmas

Danko Lazovics több évet lehúzott a Partizanban, de most ellenfélként tért vissza egykori csapatához. „Nagyon kemény volt számomra a Partizan ellen pályára lépni. Profiként persze mindig az aktuális ellenféllel szemben kell a legjobbat nyújtani, de ez ezúttal különösen nehéz volt – mondta a csatár. – Nézők nélkül futballozni mindenkinek nagyon unalmas. Sokkal jobb lett volna szurkolók előtt játszani, persze különösen a Partizannak. Ami az eredményt illeti, ötven-ötven százalék esélye van mindkét csapatnak a továbbjutásra.”

Statikai problémák

A visszavágóra jövő csütörtökön, Felcsúton kerül sor, már biztos, hogy telt ház lesz, minden jegy elkelt. A párharc győztese az EL csoportkörébe jut, ha a Videoton lépne tovább, a csoportmeccseket Budapesten a Groupama Arénában játszaná.

Az biztos, hogy a székesfehérváriak még jó ideig nem használhatják a saját stadionjukat, mert kiderült, hogy az átépítés alatt álló Sóstói Stadionban a 11 évvel ezelőtt épített főlelátót is le kell bontani, mivel statikailag nem biztonságos.

A létesítmény így az eredeti tervekkel ellentétben nem 2018 januárjára, hanem júniusára fog elkészülni. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?