Pars hetedik lett kalapácsvetésben

Rio de Janeiro |

<div>A kalapácsvető Pars Krisztián a hetedik helyen végzett a riói olimpián.</div><div>&nbsp;</div>

A londoni olimpiai bajnok nem éppen csúcsformában várhatta a döntőt, bár idén már dobott 77,38 métert is, ám tavaszi műtétje óta a selejtezőben elért 75,49 méter a legjobbja. Ezzel a negyedik helyen került a fináléba.  Az első sorozatban ennél csak ketten dobtak nagyobbat: a vb-ezüstérmes tádzsik Dilisod Nazarov (76,16) és a 40 éves Ivan Tyihon (76,13). Tyihon a második körben 77,43-mal átvette a vezetést. A világbajnok lengyel Pawel Fajdeken kívül, aki bombameglepetésre kiesett a selejtezőben, idén csak ő teljesített 80 méter fölött (80,04), így elsőszámú esélyessé lépett elő. Pars is javítani tudott, de a 75,15-tel mégis visszacsúszott egy helyet, mivel a nála 13 évvel fiatalabb katari Asraf Amgad Elseify 75,40-nel megelőzte. Nazarov 77,27-tel megerősítette második helyét.A harmadik sorozatban a 34 éves magyar kalapácsvető megint rátett néhány centit (75,28 m), mégis újra visszaesett. Ezúttal a szinte ismeretlen, 22 éves mexikói Diego del Real dobott nagyobbat. Ötödikre Pars 74,62 métert dobott, ekkor a szlovák Marcel Lomnicky is megelőzte (75,97). Tyihon 77,79-re javított, de maradt második. Nazarov 78,68-cal növelte előnyét.A hatodik körben a lengyel Wojciech Nowicki 77,73-mal feljött harmadiknak, egyben ő is a magyar versenyző elé került. Pars egy rossz kísérlettel fejezte be, s a hetedik helyen zárt. Borzasztó, hogy 79 méterrel olimpiát lehet nyerni „Szerettem volna nagyobbat dobni, de egyszerűen nem tudtam” – nyilatkozott Pars Krisztián, aki olimpiai bajnoki címével, két vb-ezüsttel, két Eb-elsőséggel és egy Eb-bronzzal a magyar atlétika legeredményesebb versenyzője. – „Ahhoz képest, ami ebben az évben történt velem, ez nem egy rossz eredmény, bár szerettem volna a hatba bekerülni.” Hozzátette: benne volt a 77 méteres eredmény, de nem tudta összerakni a mozgását. „Egyet sajnálok, amikor én voltam jó, miért nem lehetett ilyen eredménnyel nyerni. Borzasztó, hogy 79 méterrel olimpiát lehet nyerni” – fogalmazott Pars. A folytatásról elmondta, az orvosokkal kell egyeztetnie, hogy szükség van-e újabb műtétre. „Erről a szintről kell felállni, mert jövőre világbajnokság van” – hangsúlyozta.     férfi kalapácsvetés, olimpiai bajnok:    ---------------------------------------   Dilisod Nazarov (Tádzsikisztán) 78,68 m2. Ivan Tyihon (Fehéroroszország) 77,79 3. Wojciech Nowicki (Lengyelország) 77,73....7. Pars Krisztián 75,28 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?