Pars ezüstérme feledtette a diszkoszvetők kudarcát

Budapest |

<p>Szépen végződött magyar szempontból a tegui szabadtéri atlétikai világbajnokság hétfői versenynapja: Pars Krisztián nagyszerű teljesítménnyel ezüstérmes lett kalapácsvetésben.</p>

A szombathelyi dobó a fináléban folyamatosan javított eredményén, utolsóra pedig idei legjobbját, 81,18 métert ért el, mellyel mindössze hat centivel kapott ki a 2004-ben olimpiai bajnok, 36 éves japán Murofusi Kodzsitól.

Parsnak hét centi hiányzott az aranyéremhez, mivel akkor is riválisa mögé szorult volna, ha 81,24-et ér el, mivel a japánnak jobb volt a második kísérlete.

Németh Zsolt tanítványa pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el, s egyben a magyar atlétika ötödik vb-ezüstérmét szerezte meg.

A versenynap ugyanakkor nem indult jól a magyar tábor számára, mivel a válogatott másik két nagy reménysége, a világranglista-vezető (69,50 m) Kővágó Zoltán, illetve a tavaly Európa-bajnoki bronzérmes Fazekas Róbert nem jutott döntőbe a diszkoszvetés selejtezőjéből. Előbbi 62,16 méterrel a 15. eredményt érte el, míg utóbbi három érvénytelen kísérlettel zárt.

A hétpróbázó Farkas Györgyi az első napon 3390 pontot gyűjtött, s ezzel a 25. helyen áll a menet közben 28-ról 26-fősra csökkent mezőnyben.

A nap hat döntőjéből szinte mindegyik izgalmas csatát hozott, ám a legemlékezetesebben talán a férfi 110 gát fináléja zárult. Hiába nyert ugyanis a pekingi olimpiai bajnok kubai Dayron Robles, később kizárták, mivel - egy óvás miatt - a televíziós felvételek tanulmányozása után a döntnökök úgy ítélték meg, hogy a kezével akadályozta a kínai Liu Hsziangot (Liu Xiang). A számot így az amerikai Jason Richardson nyerte meg Liu előtt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?